LKV-pätevyysvaatimuksella vaikutusta kiinteistönvälitysalaan

LVK-teksti kerrostalon päällä

Vuoden 2016 alussa voimaan tullut lainmuutos, joka edellyttää vähintään puolelta kiinteistönvälitysyrityksen välittäjistä LKV-pätevyyttä, on vaikuttanut alan yrityksiin jossain määrin, kertoo Talouselämä.

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Jukka Malilan mukaan alan yritykset ovat sopeuttaneet toimintaansa ja pätevyysvaatimus on vähentänyt hieman alan yritysten ja niiden toimipisteiden määrää. Toimipisteiden määrä oli marraskuussa 2016 n. 2190, kun vuonna 2015 toimipisteitä oli 87 kappaletta enemmän. Kiinteistönvälitysalan yritysten toimipisteiden määrä laski tänä vuonna ensimmäistä kertaa koko vuosikymmenellä. Toisaalta alalla työskentelevät ovat kouluttautuneet ahkerasti LKV-pätevyyden saavuttaakseen.

Aluehallintovirasto, joka valvoo kiinteistönvälitysalaa, ei ole havainnut sellaisia yrityksen lopettamisia, jotka olisivat johtuneet puhtaasti pätevyysvaatimuksien kiristymisestä. Malilan mukaan pätevyysvaatimukset ovat kuitenkin osa kokonaisuutta, jonka perusteella harkitaan alan yritysten toimipaikkojen sijoittelua.

Laki kiinteistönvälitysliikkeistä ja vuokrahuoneiston välitysliikkeistä on vuoden 2016 alusta edellyttänyt, että välitysyrityksen palveluksessa ja jokaisessa toimipaikassa kiinteistönvälitystehtäviä suorittavista vähintään puolella on laillistetun kiinteistönvälittäjän (LKV) pätevyys.

Lue lisää Talouselämän artikkelista ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti