Lokakuun Kiinteistölehti häätää energiahukkaa ja torjuu kosteusvaurioita

Taloyhtiö voi säästää energiaa pieninkin keinoin. Yhteisiin tiloihin ledit, patteriverkoston säädöt kuntoon…ja energiahukka siirtyy loitommalle. Järeämpien energiatehokkuuden parannusten on pelätty aiheuttavan homevaurioita. Onko näin?

Pian postiluukustasi putoava Suomen Kiinteistölehden lokakuun numerossa kerrotaan useassa artikkelissa, miten energiaa säästetään siten, että asumismukavuus sen kuin paranee. Ja jos järeämpiä energiatehokkuusremontteja tehdään, ei niidenkään tarvitse johtaa home- ja kosteusvaurioihin, lohduttavat Risto Pesonen ja Reijo Holopainen kahden artikkelin paketissa.

Taas on aika aloittaa taloyhtiön seuraavan vuoden talousarvion miettiminen. Kiinteistöliiton ohjetta jäsentaloilleen esitellään tiivistetyssä muodossa. Jos lainaa tarvitaan, löytyy lokakuunkin numerosta Seppo Rekosen laatima taloyhtiölainan vertailu pankeittain.

Kerromme myös, kuka vastaa milloinkin kunnossapidosta ja korjauksesta – osakas vai taloyhtiö? Ja jos vahingon jälkeen kaivataan vakuutusrahoja, voi tulla näytöstä kiistaa vakuutusyhtiön kanssa. Asiaa valottaa Mika Laapotti. Eri toimijoiden vastuista korjausrakentamisessa kertovat Annika Jaatisen ja Jaana Koukkarin artikkelit.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta. Digiversion lehdestä voit lukea jo nyt. Ohjeet maksuttoman jäsenedun käyttöönottoon: https://www.kiinteistolehtikinsta.thqa.fi/digilehti/

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti