Lomaltapalaajaa voi odottaa hiljainen palovaroitin

Palovaroittimien toimivuus kannattaa tarkastaa loman jälkeen. Jos kotoa on oltu pidempään poissa, palovaroittimen paristo on saattanut tyhjentyä sinä aikana. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön turvallisuuspäällikkö muistuttaa, että vain toimiva palovaroitin reagoi savuun ja varoittaa asukkaita alkaneesta tulipalosta.

Palovaroitin ilmoittaa pariston heikkenemisestä vaimein varoitusäänin. Loman aikana paristo on voinut tyhjentyä, eikä sitä huomaa jälkeenpäin ilman palovaroittimen testaamista.

– Palovaroittimen toiminta kannattaa ylipäänsä tarkistaa joka kuukausi ja aina, kun kotoa on oltu pidempään poissa. Koko perheen turvallinen arki on oikeastaan aika pienistä teoista kiinni. Palovaroittimen testaaminen on yksi niistä, SPEKin turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino toteaa.

Myös sähköverkkoon kytketyt varoittimet testataan

Toisin kuin yleisesti luullaan, myös sähköverkkoon kytkettyjen palovaroittimien toimintakunto testataan kuukausittain laitteessa olevasta testinapista. Vaikka ne ovatkin jatkuvasti kytkettyinä kiinteään sähköverkkoon, niissä on myös paristo tai akku sähkökatkon varalta. Palovaroittimet on kytketty sähköverkkoon vuonna 2009 ja sen jälkeen rakennetuissa asuinrakennuksissa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti