Mainonnalla tuloja taloyhtiölle

Kerrostalo, Merihaka

Mainostilan myynti rakennusten ulkopinnoille voi olla taloyhtiölle kannattavaa, kirjoittaa Kotitalo-lehti.

Mainonta kerrostilojen seinillä on lehden mukaan yleistynyt lainsäädännön höllentymisen myötä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Mahdollisuus myydä mainostilaa nousee esiin erityisesti julkisivuremontin aikana, kun taloyhtiön seinät muutenkin peitetään. Mainostilaa voi myydä muulloinkin, esimerkiksi seinälle ripustettavien led-näyttöjen ja katolle pystytettävien valomainosten muodossa.

Päätös mainostilan vuokraamisesta taloyhtiöllä

Taloyhtiössä mainostilan vuokraaminen kuuluu yhtiökokouksessa päätettäviin asioihin. Asia edellyttää myös yhteistyötä urakoitsijan kanssa, sillä tämä vastaa rakennustelineiden turvallisuudesta. Mainostilan myynti edellyttää kuitenkin paljon suunnittelua taloyhtiön, erityisesti isännöitsijän taholta. Mainostajan etsimiseksi on myös lähdettävä liikkeelle ajoissa.

Mainostilan vuokraamisessa olisi kiinnitettävä huomiota siihen, millaisia mainoksia julkisivuun kiinnitetään ja mahdollisuuksien mukaan vältettävä mainonnan sopivuuteen liittyvät riidat osakkaiden ja taloyhtiön välillä. Myös lainsäädäntö rajoittaa mainontaa edelleen, eikä esimerkiksi alkoholimainoksia voi julkisivuun kiinnittää.

Tuotot julkisivumainoksista

Taloyhtiön tulisi olla realistinen mainostuottojen odotuksessaan. Parhaat tuotot tulevat näkyvillä keskustapaikoilla sijaitseviin seiniin laitettavista mainoksista, eikä syrjäisemmällä alueella sijaitseva taloyhtiö voi edellyttää vastaavanlaisia tuottoja. Usein mainostilan vuokraamisessa käytetään asiaan erikoistunutta kumppania, joka voi laatia taloyhtiölle kokemukseen perustuvan, realistisen tuottoarvion.

Kaikki tuotot julkisivumainonnasta eivät suinkaan tule taloyhtiön hyväksi, vaan esimerkiksi urakoitsija voi vaatia osansa, esimerkiksi kolmasosan tuotosta, vedoten siihen, että vastaa rakennustelineistä ja niiden turvallisuudesta. Lisäksi mainostilan myynnissä apuna käytettäville yrityksille on maksettava oma osuutensa tuotoista.

Lue alkuperäinen artikkeli Kotitalo-lehdestä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti