Marraskuun Kiinteistölehti kertoo aurinkoenergiasta ja remonttien suunnittelusta

Aurinko antaa energiaa Suomessakin jo monelle taloyhtiölle. Kerromme esimerkit Lappeenrannasta, Tampereelta ja Helsingin Suurmetsästä. Joskus energiaa riittäisi jopa verkkoon myytäväksi, kunhan verotuskysymykset selviäisivät.

Pian postiluukustasi putoavassa Suomen Kiinteistölehden marraskuun numerossa kerrotaan useassa artikkelissa, miten auringon voimalla voi jo tehdä muutakin, kuin keittää yhtiökokouksen kahvit. Tamperelaistalo sai jopa EU-avustusta energiansäästöhankkeilleen.

Energiatodistus tulee vuodenvaihteessa myös autotalleille ja suojelluille rakennuksille. Suuria mullistuksia taloyhtiöiden elämään tämä tuskin aiheuttaa, rauhoittaa Risto Pesonen artikkelissaan.

Korjaushankkeet ja niiden rahoitus askarruttavat taloyhtiöitä. Kiinteistölehden ja Kiinteistöliiton jo perinteisessä Korjausrakentamisbarometrissa kertoo Kiinteistöliiton pääekonomisti Jukka Kero taloyhtiöiden meneillään olevista ja lähitulevaisuudessa häämöttävistä remonteista. Myös niiden rahoituskeinoja on kartoitettu. Ja jos lainaa tarvitaan, löytyy marraskuun numerosta Seppo Rekosen laatima vertailu pankeittain sekä taloyhtiölainalle että sijoitusasuntolainalle.

Vastuunjakotaulukko 2017 on ilmestynyt, ja siitä kertoo Annika Jaatisen artikkeli. Taulukon mukaan menee vastuunjako taloyhtiössä oikein, sanoo Kiinteistöliitto Uusimaan päälakimies Mia Pujals artikkelissa.

Valokuvakisan ”Ihmiset ja asuminen” mitalistit ja heidän ottamansa kuvat julkistetaan nekin marraskuun Kiinteistölehdessä.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman julkaisun, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti