Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2016 heinä-syyskuussa 6,6 miljoonalle kuutiometrille. Määrä oli 30 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tilavuudella mitattuna rakennuslupia myönnettiin kaikissa rakennustyypeissä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisumma

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisumma

Asuinrakentamiseen myönnetyt rakennusluvat vähenivät vuodentakaisesta

Asuinrakennuksille heinä-syyskuussa myönnetty rakennuslupien kuutiomäärä oli 2,5 miljoonaa, joka on 11,5 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakentamiseen myönnetyt luvat vähenivät kaikissa talotyypeissä.

Rakennuslupia myönnettiin heinä-syyskuussa kaikkiaan 8 120 asunnolle, joka on 3,8 prosenttia vähemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin.

Rakennustuotannon volyymi tasaisessa kasvussa

Volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi heinä-syyskuussa 10,2 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi ajanjaksolla 6,2 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 13,5 prosenttia. Rakennushankkeita aloitettiin samaan aikaan tilavuudella mitattuna 3,6 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 19,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Uudisrakentamisen volyymi-indeksi 2010=100, trendi

Uudisrakentamisen volyymi-indeksi 2010=100, trendi

Rakennus- ja asuntotuotantotilaston aineisto

Rakennus- ja asuntotuotantotilaston tiedot perustuvat Väestörekisterikeskuksen rakennuslupa-aineistoon. Rekisteriaineisto täydentyy sitä mukaa kun rakennusvalvontaviranomaiset toimittavat tietoja Väestötietojärjestelmään ja tilaston nyt julkaistut tiedot voivat tarkentua. Väestötietojärjestelmän uudistuksista johtuen vuodentakainen kertymätieto ei vastaa täysin tämänhetkistä aineiston kertymää ja aiheuttaa harhaa muutosprosenttilaskentaan. Uusimpien kuukausien osalta aineisto on vielä alipeittoinen ja täydentyy tulevien kuukausien aikana.

Lähde: Rakennus- ja asuntotuotanto, Tilastokeskus

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti