Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärässä elo-lokakuussa kasvua

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2015 elo-lokakuussa 8,2 miljoonalle kuutiometrille, joka oli 5,5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kasvua kertyi asuinrakennusten lisäksi liikerakennuksista ja opetusrakennuksista. Kasvu keskittyi Päijät-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan maakuntiin. Pääkaupunkiseudulle myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä oli myös edelleen kasvussa.

Myönnetyt rakennusluvat, milj. m3, liukuva vuosisumma

Myönnetyt rakennusluvat, milj. m3, liukuva vuosisumma

Asuntojen rakentamiseen myönnetyt rakennusluvat lisääntyivät edellisvuodesta

Vuoden 2015 elo-lokakuussa asuinrakennuksille myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi 14,5 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakennuksille myönnetty kuutiometrimäärä oli 2,8 miljoonaa, josta pääkaupunkiseudun osuus oli 1,2 miljoonaa kuutiometriä. Muille kuin asuinrakennuksille myönnetty kuutiomäärä kasvoi elo-lokakuussa reilun prosentin.

Pientaloille myönnetyt asuntoluvat olivat kuluvan vuoden tammi-lokakuussa edellisiä vuosia selvästi alhaisemmalla tasolla, mutta pääkaupunkiseudulle myönnetyt useat kerrostalohankkeet pitivät asunnoille myönnettyjen rakennuslupien määrän kasvussa. Elo-lokakuussa rakennuslupia myönnettiin koko maassa 8 500 asunnolle, joka on 14,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Pääkaupunkiseudulle näistä myönnettiin yli 40 prosenttia.

Pääkaupunkiseudun osuus asuinrakentamisesta, myönnetyt rakennusluvat

Pääkaupunkiseudun osuus asuinrakentamisesta, myönnetyt rakennusluvat

Uudisrakentamisen kokonaistuotanto väheni elo-lokakuussa

Rakennushankkeita aloitettiin elo-lokakuussa tilavuudella mitattuna lähes 2 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Samaan aikaan käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi väheni 5,5 prosenttia. Asuinrakennushankkeita aloitettiin lähes 10 prosenttia enemmän vuotta aiemmin.

Uudisrakentamisen volyymi-indeksi 2010=100, trendi

Uudisrakentamisen volyymi-indeksi 2010=100, trendi

Lähde: Rakennus- ja asuntotuotanto, Tilastokeskus

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti