Näin taloyhtiösi säästää energiaa ja rahaa – katso videot!

Lämmitysenergian, kiinteistösähkön ja veden osuus taloyhtiön kustannuksista voi olla peräti 40 prosenttia. Asukkaat voivat kuitenkin säästää paljon rahaa käyttämällä energiaa järkevästi.

Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Pääkaupunkiseudun kuluttajien energianeuvonnan yhdessä tekemät, uudet videot antavat kuvan siitä, mistä kodin ja taloyhtiön energiankulutus muodostuu ja miten toimia energiaviisaasti.

Videoista voi poimia ideoita taloyhtiönsä ja oman asumisensa järkevään energiankäyttöön, energiatehokkuuden parantamiseen peruskorjausten yhteydessä sekä suunnitelmalliseen kiinteistönpitoon. Videoissa vinkataan myös, miten varmistutaan korjausten laadusta aina hankesuunnittelusta vastaanottoon ja käyttöönottovaiheeseen.

Videoiden vinkkejä:

  • Tasaisilla asuntojen huonelämpötiloilla mahdollistetaan viihtyisät asuinolosuhteet. Tarvittaessa taloyhtiössä on toteutettava lämmitysverkoston perussäätö ja etsittävä omaan taloyhtiöön sopiva lämmityksen säätökäyrä.
  • Kerrostaloissa 25-35 prosenttia lämmöstä karkaa koneellisen poistoilmanvaihdon kautta ulos. Energiataloutta voidaan parantaa poistoilman lämmöntalteenotolla, ei heikentämällä ilmanvaihtoa.
  • Ikkunoiden ja ovien tiivisteet on pidettävä kunnossa, niin vedon tunne vähenee ja lämpö pysyy sisällä huoneessa. Samalla asumisviihtyvyys paranee.

Energian taloudellisella käytöllä kotitaloudet voivat pienentää sähkö- ja lämpölaskua viihtyvyydestä tai nykyajan mukavuuksista tinkimättä. Tutkimusten mukaan samankokoisissa ja -tyyppisissä asunnoissa asuvat perheet kuluttavat energiaa hyvin eri tavalla.

Taloyhtiön energiatehokkuuteen ja energian käyttöön vaikuttavat sekä asukkaiden että taloyhtiön hallitusten toiminta. Uudet videot tukevat taloyhtiön hallituksen työtä ja antavat ensiluokkaiset perustiedot taloyhtiön ja kodin energianhallintaan ja kunnossapidon havainnointiin.

Neljä energiavideota ovat katsottavissa Kiinteistöliiton YouTube-videokanavalta omana soittolistana. Pääkaupunkiseudun kuluttajien energianeuvonta ja Kiinteistöliitto tarjoavat koulutusta taloyhtiöille. Koulutustapahtumat näet www.energiaopas.fi ja www.kiinteistoliitto.fi -sivuilta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti