Näkövammaiset toivovat Ruotsissa nopeaa lumenluontia

Kuvan lähde: Jukka Siren

Vaaralliset paikat on talvella puhdistettava nopeasti ja ainakin merkittävä selkeästi puomein, sanovat Ruotsin näkövammaiset.

Näkövammaiset pysyttelevät talvisin paljon kotona välttääkseen kaupungilla liikkumisen riskejä , kertoo Fastighetstidningen. Näkövammaisten Keskusliiton (Synskadades Riksförbund) edustaja Jimmy Pettersson kehottaa lehden tuoreimmassa numerossa kaikkia kiinteistönomistajia, joilla on vastuullaan yleisiä kulkuväyliä, puhdistamaan lumet nopeasti ja tehokkaasti.

Synskadades Förbundin tekemän tutkimuksen mukaan kolmasosa sen jäsenistä tuntee olonsa vuodenajasta riippumatta niin turvattomaksi, että he liikkuvat kaupunkimiljöössä harvoin tai ei lainkaan.

Aurausvallit ovat sinänsä hyväksikin, niitä voi käyttää tunnusteluun ulkona liikkuessa. Mutta niihin tulee tehdä aukot kohtiin, joissa mennään pihalle, kadulle tai muuten vallin toiselle puolen. Jos puhdistus kuitenkin viivästyy, on siitä varoitettava selkeästi puomeilla. Seinää vasten nojaava käsinkirjoitettu kyltti ei riitä, sanoo Jimmy Pettersson Fastighetstidningenissä.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti