Nousuhormielementti vauhdittaa putkiremontteja

Kylpyhuone, laatoitettu, kalusteita ei asennettu

Lahtelaisyhtiö Asor Oy:n kolme vuotta sitten kehittämä nousuhormielementti vauhdittaa putkiremontteja Lahden ja Tampereen seudulla, kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomat.

Elementtiin on asennettu valmiiksi lämpö-, käyttövesi- ja viemäriputket sekä WC-istuimen kiinnitysjärjestelmä. Koko elementti tehdään valmiiksi tehtaalla ja asennetaan saneerauskohteessa vesieristyksen päälle. Vanhoja hormeja ei tarvitse asennuksen yhteydessä avata tai purkaa.

Ratkaisu toimii hyvin kohteissa, joissa putkilinjat kulkevat pystysuorassa, mutta vanhempiin kerrostaloihin se ei sovellu yhtä hyvin. Työntekijät pitää lisäksi kouluttaa elementin asentamiseen erikseen. Nousuhormielementin etuihin kuuluvat nopea, valmistajan mukaan jopa alle kaksi tuntia kestävä asennus ja nopeat korjaustoimenpiteet mahdollistava irrotettava kansi.

Ratkaisevia kustannussäästöjä 1800 euroa tällä hetkellä maksava elementti ei kuitenkaan rakennuttajalle tuo. Sitä on myyty noin 500 kappaletta vuodessa ja käytetty remonteissa kerrostaloissa Lahdessa, Hollolassa ja Tampereella.

Lue lisää Etelä-Suomen Sanomien alkuperäisestä artikkelista.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti