Nykyiset toimenpiteet eivät riitä palokuolemien vähentämiseen

Käytössä olevat keinot nykyisellä volyymilla toteutettuina eivät riitä vähentämään palokuolemia suunnitelmien mukaisesti. Valtakunnallisten tavoitteiden mukaan palokuolemien määrä pitäisi saada vähenemään edes 50:een. Jo ensimmäisen vuosineljänneksen aikana palokuolemia on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön alustavien tietojen mukaan 27. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mukaan asumisen paloturvallisuutta parannetaan tehokkaimmin teknisillä ratkaisuilla.

Valtioneuvoston sisäisen turvallisuuden ohjelman mukaan Suomessa saisi tänä vuonna tapahtua enintään 50 palokuolemantapausta. Vaikka toissa vuonna päästiin lähelle tavoitteita, tämä ja viime vuosi ovat olleet synkkiä. Tänä vuonna tulipaloissa on kuollut jo 27 ihmistä, viime vuonna vastaavaan aikaan viisi enemmän.

– Teknisten apuvälineiden entistä laajempi käyttöön ottaminen on tehokkain tapa ehkäistä palokuolemia. Varsinkin siirrettävillä sammutuslaitteistoilla ja liesien turvalaitteilla palokuolemien ja tulipalojen aiheuttamien tuhojen määrää saataisiin vähenemään, sanoo johtaja Matti Orrainen SPEKistä.

Paloturvallisuutta on kehitetty viime vuonna valtakunnallisilla kampanjoilla.

– Turvallisuusviestinnällä on vaikeata saada tuloksellista kontaktia suoraan riskiryhmiin. Riskiryhmiin kuuluvien lähipiiri on usein avainasemassa, kun heidän asumisturvallisuuttaan kehitetään, sanoo Orrainen.

Palokuolemia neljä vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan

Vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen 27 tulipaloissa kuolleista 12 oli 25–64-vuotiaita, yli 65-vuotiaita seitsemän. Miehiä palokuolleista on ollut 19 ja naisia 4. Neljän uhrin sukupuoli ei ole ilmennyt SPEKin mediaseurantaan perustuvista alustavista tiedoista. Viime vuonna vastaavaan aikaan tulipaloissa oli kuollut 31 ihmistä.

Omakotitalopaloissa kuolleita on ollut alkuvuonna 16 sekä kerrostaloissa kuusi. Muissa kuin asuinrakennuksissa on tulipaloissa kuollut 4 ihmistä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti