Nyt remontoijan kannattaa hakea rakennuslupaa sähköisesti

Helsingin rakennusvalvonta antaa vuoden loppuun asti 25 % alennusta korjaus- ja muutoslupien sekä toimenpidelupien maksuista asiakkaille, jotka hakevat lupansa Lupapisteen kautta. Jos on suunnittelemassa esimerkiksi putkiremonttia, ikkunoiden uusimista, parvekkeen lasitusta, julkisivukorjausta, huoneistojen jakamista tai yhdistämistä, käyttötarkoituksen muutosta, maalämpökaivon rakentamista tai mainoslaitteen asentamista, kannattaa sopia pääsuunnittelijan kanssa, että lupa haetaan Lupapisteestä.

Alennus myönnetään hakemuksille, jotka jätetään 7.9.–31.12.2015, ja se lasketaan laskun loppusummasta. Esimerkiksi linjasaneerauslupiin liittyvissä hakemuksissa voi Lupapisteen kautta toimittaa myös hankkeen erityissuunnitelmat sähköisesti, jolloin rakennusvalvonta tilaa niistä tarvittavat tulosteet ilman lisämaksua.

Alennetuilla lupamaksuilla rakennusvalvonta kannustaa asiakkaita ottamaan Lupapisteen käyttöön ­ – he saavat pienen edun uuteen palveluun perehtymisestä.

Työnjohtajaksi hakeudutaan Lupapisteessä

Helsingin alueella työnjohtajahakemukset ja -ilmoitukset tehdään Lupapisteessä. Hankkeeseen ryhtynyt eli rakennuttaja valtuuttaa ensin työnjohtajaksi aikovan Lupapisteessä. Valtuutuksesta lähtee sähköposti työnjohtajalle, joka sen jälkeen käy tekemässä hakemuksen tai ilmoituksen. Tarkemmat ohjeet työnjohtajahakemuksen ja -ilmoituksen tekemisestä löytyvät rakennusvalvonnan verkkosivujen Hae työnjohtajaksi -osiosta.

Rakentamisen aikaisia toimenpiteitä ei voi vielä tehdä Lupapisteessä. Nämä toiminnot ovat kuitenkin tulossa Lupapisteeseen myöhemmin.

Ohjeita saa verkosta

Lupapisteestä löytyy hyvät käyttöohjeet ja jos niistä ei löydy ratkaisua, Lupapisteen tukeen voi lähettää tukipyynnön. Ohjeita saa myös rakennusvalvonnan verkkosivujen Asioi verkossa -osiosta. Lisäksi rakennusvalvonnan koko henkilöstö antaa yleistä neuvontaa Lupapisteen käytöstä.

Lupapiste helpottaa luvan hakemista

Lupapisteessä voi edistää lupahakemuksen etenemistä ajasta ja paikasta riippumatta. Siellä voi muun muassa täydentää hakemusta, lähettää kysymyksiä ja kommentteja viranomaisille / lupakäsittelijälle sekä tarkistaa lupahakemuksen vaiheen.

Lupapiste on valtakunnallinen asiointipalvelu, jossa voi hakea rakennuslupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Helsingin rakennusvalvonta koekäyttää palvelua vuoden 2015 ajan. Korjaus- ja muutostöiden lupia sekä toimenpidelupia on Helsingissä ollut mahdollista hakea sähköisesti helmikuusta lähtien.

Aiheesta enemmän

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti