Ormax-Tiilikatot tehostaa brändiään

Ormax-kattotiilet on matkalla takaisin maan tunnetuimmaksi kattomateriaalituotemerkiksi. Yrityksen nimi on ollut 21.8. lähtien Ormax Monier Oy.

Vahvan brändin rakentaminen vaatii työtä ja aikaa eikä se pysy vahvana myöskään itsestään. Suomen tunnetuimman kattotiilibrändin Ormaxin nostaminen entiseen asemaansa käynnistyi kesällä huomiota herättäneellä radiokampanjalla. Tuttu logo on otettu taas käyttöön ja yritys on vaihtanut nimensä syyskuun alussa Ormax Monier Oy:ksi.

– Tavoitteenamme on saada Ormax-kattotiilet markkinoiden suosituimmaksi katemateriaaliksi niin uudis- kuin korjausrakentamisessakin, julistaa Ormax Monier Oy:n toimitusjohtaja Pekka Pohjalainen.

Hän myöntää, että markkinaosuuksien nostaminen – erityisesti rakentamisessa ja peruskorjaamisessa ­– on aina kovan työn takana. – Olemme lisänneet panoksia sekä markkinointiin että myyntiorganisaatioomme, Pohjalainen kertoo.

Kattotiilillä on rakennusmateriaalina selviä etuja kilpaileviin vaihtoehtoihin verrattuna energiatehokkaassa ja elinkaariedullisessa rakentamisessa. Tulevaisuus on valoisa tiiviit, kestävät ja turvalliset rakenteet mahdollistaville rakennusmateriaaleille.

– Modernien kattotiilien etuna ovat pitkäaikaiskestävyys, mittatarkkuus ja helppo asennettavuus sekä laaja valikoima muotoja, värejä ja pintavaihtoehtoja kaikenlaiseen arkkitehtuuriin. Samat ominaisuudet tekevät kattotiilistä myös parhaan vaihtoehdon korjausrakentamiseen. Kustannustehokas ja nopeasti asennettava kattotiili nostaa vanhankin rakennuksen jälleenmyyntiarvoa, Pohjalainen luettelee.

Pitkät perinteet

Ormax-Tiilikatot oli erityisesti 1990-luvlla erittäin vahva ja tunnettu brändi. Ormax -betonikattotiilten tunnettuus ja markkinaosuus olivat omaa luokkaansa.  Omistajavaihdosten myötä yrityksen nimi on muuttunut useaan otteeseen, mutta tuotemerkkinä Ormax on säilynyt suosittujen betonikattotiilien nimissä. Nykyisin vuonna 2001 valmistuneella, konsernin moderneimmalla ja ympäristöystävällisimmällä Orimattilan Pennalan tehtaalla valmistetaan Ormax- ja Ormax Protector + -kattotiiliä.

Betonikattotiilien valmistus alkoi Suomessa jo 1920-luvulla. Orimattilaan perustettiin yritys betonikattotiilien teollista valmistusta varten 1945. Moderneja Ormax-betonikattotiiliä alettiin valmistaa vuonna 1977. Nykyisen Ormax Monier Oy:n alkuna

voidaan pitää, kun Pekka Pohjalainen silloisena Partekin Katemateriaalien johtajana pääsi yhdistämään Partekin ja Lemminkäisen betonikattotiilitoiminnan. Ormax Oy aloitti toimintansa vuodenvaihteessa 1992.

Ormax-Tiilikattojen laajaan kattotiilivalikoimaan kuuluvat perinteiset Orimattilan tehtaalla valmistetavat betonikattotiilet Ormax sekä Ormax Protector+, laattamainen betonikattotiili Ormax Minster sekä savikattotiilet Turmalin, Nortegl, Granat, Rubin 13V ja Vittinge.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti