Ovatko palokuolemat vihdoin vähenemässä?

Kuvan lähde: Jukka Siren

Tulipaloissa on kuollut tänä vuonna lokakuun loppuun mennessä noin 20 prosenttia vähemmän ihmisiä kuin viitenä edellisenä vuotena keskimäärin. Vuosina 2011–2015 tulipaloissa kuoli keskimäärin 57 ihmistä lokakuun loppuun mennessä, kun tänä vuonna menehtyneitä on 48. Lokakuun aikana menehtyi kolme ihmistä. Tiedot perustuvat Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mediaseurantaan.

Tänä vuonna tulipaloissa kuolleiden joukossa on 22 miestä ja yhdeksän naista. 17 sukupuoli ei ole SPEKin tiedossa. Menehtyneistä kahdeksan oli 25–64-vuotiaita. Yli 65-vuotiaita oli seitsemän. Menehtyneiden joukossa oli myös yksi alle seitsemänvuotias, yksi 7–15-vuotias ja yksi 16–24-vuotias. 30 menehtyneen ikä ei ilmennyt mediatiedoista.

Yleisin palokuoleman tapahtumapaikka on edelleen omakotitalo. Näitä paloja oli 21. Vapaa-ajan asunnoissa kuoli yhdeksän ihmistä, kerrostalossa kahdeksan, rivi- tai pientalossa seitsemän, kuorma-autossa yksi ja muissa kuin asuinrakennuksissa kaksi ihmistä.

Paloturvallisuusviikko muistuttaa ihmisiä pienistä teoista

26.11.–1.12. vietetään Paloturvallisuusviikkoa, jonka aikana koteja ja yhteisöjä haastetaan tekemään Oma paloharjoitus. Paloturvallisuusviikon teemana on Et menetä mitään, jossa tavoitteena on, että pienillä teoilla parannetaan omaa tai läheisten paloturvallisuutta. Vinkit ja ohjeet Oman paloharjoituksen tekemiseen löytyvät netistä, sivulta www.paloturvallisuusviikko.fi.

Tässä on muutama esimerkki pienistä teoista:

  • Emme säilytä lieden lähellä mitään syttyvää.
  • Emme jätä tiski- tai pyykkikonetta päälle ilman valvontaa.
  • Noudatamme sähkölaitteiden ohjeita emmekä käytä viallisia laitteita.
  • Meillä poltetaan elävää tulta vain valvotusti.

Paloturvallisuusviikko on koko Suomen vuosittainen teemaviikko, jonka tavoitteena on parantaa kaikkien paloturvallisuutta ja paloturvallisuustaitoja sekä herättää yhteiskunnallista keskustelua aiheesta. Kaikkien Oman paloharjoituksen tehneiden kesken arvotaan 2 000 euron rahapalkinto, jonka lahjoittaa LähiTapiola.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti