Pätevän isännöitsijän tunnistaa Auktorisoitu isännöitsijä -nimikkeestä

Isännöintiala uudistuu ja ottaa aimo harppauksen kohti yhä ammattimaisempaa kiinteistöjen johtamista, kun ensimmäiset auktorisoidut isännöitsijät saavat todistuksen pätevyydestään.

Isännöintiliitto ja Isännöinnin auktorisointi ISA ry julkistivat torstaina uuden henkilöpätevyysjärjestelmän, jolla isännöitsijät voivat osoittaa kouluttautuneensa ja hankkineensa laajan kokemuksen päätoimisesta isännöinnistä. Nämä uudet auktorisoidut isännöitsijät ovat myös sitoutuneet itsensä jatkuvaan kehittämiseen ja noudattamaan isännöinnin eettisiä ohjeita.

Henkilöpätevyysjärjestelmä täydentää ISA-yritysauktorisointia, joka on jo ottanut oman paikkansa isännöintialalla.

Hakujärjestelmä avataan vuoden lopussa. Isännöitsijä hakee auktorisointia sähköisellä lomakkeella, jolla hän raportoi koulutustietonsa, työkokemuksensa ja toteuttamansa projektit. Tämän jälkeen hakija kutsutaan sähköiseen kokeeseen, jossa testataan isännöintiin liittyvien lakien ja säädösten hallinta. Tentin läpäisyn jälkeen hakija – isännöitsijä – on oikeutettu käyttämään itsestään nimikettä auktorisoitu isännöitsijä.

”Pätis, iskä, asuntokroisos, isännöintimestari, diplomi-isännöitsijä, pro-isännöitsijä…”

Isännöintiliitto järjesti pätevöityneen isännöitsijän tittelistä kilpailun. Aktiivisimmin nimikkeitä ehdottivat isännöitsijät itse.

Suosituin ehdotus oli isäntä. Isännöintimestari ja pro-isännöitsijä saivat toiseksi eniten ehdotuksia.

– Isännöitsijä-sanaa haluttiin käyttää, koska se on hyvä ja vakiintunut nimike. Auktorisoitu-sana viittaa siihen, että ulkopuolinen neutraali taho on tunnustanut henkilön pätevyyden. Auktorisoitu isännöitsijä -termistä ymmärtää heti, mistä on kyse, Isännöinnin auktorisointi ISA:n hallitus perustelee valintaa.

Kilpailuun tuli kirjava joukko nimi-ideoita ­– titteliksi ehdotettiin muun muassa skarppikaveria, asuntokroisosta, kiinteistökipparia, isitakuuta ja hyvistä.

Suomessa on 700 isännöintiyritystä ja 2 500 isännöitsijää. Isännöintiliiton jäseninä on 470 yritystä ja 22 paikallisyhdistystä, joiden kautta liittoon kuuluu 2/3 Suomen isännöinnistä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti