Putkiremontti kahdessa viikossa vai 30 % halvemmalla?

Kylpyhuoneen purku Kuva: Thomas Åberg

Putkiremonttien hinta- ja julkisuuskisa roihahti, kirjoittaa Talouselämä. Firan Roihuvuoressa toteuttama ja viime viikolla loppuun saattama kahden viikon putkiremontti sai paljon julkisuutta. Nyt Firan kilpailija Lehto Group kertoo tuovansa kustannuksia alentavan talousohjatun mallinsa myös putkiremontteihin.

Lehto Groupin mukaan malli tarkoittaa jopa 30 prosentin kustannussäästöä ja tavanomaiseen verrattuna kaksinkertaista, neljän vuoden takuuta putkiremontteihin.

Kustannussäästöt suunnittelun ja toteutuksen yhdistämisestä yksiin käsiin

Talousohjatun rakentamisen malli eli TST-putkiremontti pohjautuu lähtökohtaan, jonka mukaan jopa 80 % putkiremonttien kustannuksista määräytyy suunnitteluvaiheessa. Lehdon TST-putkiremontti toteutetaan sen sijaan avaimet käteen -periaatteella: tilaaja tekee vain yhden sopimuksen ja Lehto vastaa sekä suunnittelusta että toteutuksesta. Kustannussäästöjen lisäksi malli säästää aikaa toteutuksessa.

Lehdon toimitusjohtaja Ari Saartoalan mukaan kustannussäästöt on pystytty todentamaan myös käytännössä, vertailemalla kahdessa Munkkivuoressa sijaitsevassa saman kokoisessa taloyhtiössä toteutettuja putkiremontteja. Lehdon tavoite on painaa putkiremonttien hinnat alle 600 euroon neliöltä, myös pääkaupunkiseudulla, kertoo Talouselämän haastattelema Saartoala.

Lue lisää Talouselämän alkuperäisestä artikkelista.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti