Puurakentaminen

Suomalaisella puurakentamisella on vahvat perinteet. Rakentamiseen tuovat haasteita uudet materiaalit ja rakennustekniikat sekä muuttuvat rakentamismääräykset. Nämä on otettu huomioon vastikään ilmestyneessä Puurakentaminen-kirjassa.

Kirja on hyvä tietolähde puurankentamisesta ja puusta rakennusmateriaalina. Siinä tarkastellaan puun teknisiä ja fysikaalisia ominaisuuksia sekä työstöä, puutuotteita, vaurioiden aiheuttajia sekä puun käyttöä sääteleviä määräyksiä ja ohjeita. Myös puurakenteiden fysikaalinen toiminta käydään perusteellisesti läpi (mm. lämmön-, äänen- ja kosteudeneristys, palonkestävyys). Lisäksi tutustutaan puutalon rakenteisiin sekä hirsirakentamiseen.

Kirja auttaa ymmärtämään puurakentamisen mahdollisuuksia ja rakentamisfysikaalisia taustatekijöitä, ja siten esimerkiksi rakennevaurioiden syntyä. Erityiskiitos on annettava runsaasta piirros- ja valokuvakuvituksesta, joka auttaa ymmärtämään käsiteltyjä asioita.

Kirja sopii käsikirjaksi suunnittelijoille ja kaikille puurakentamisen parissa työskenteleville sekä oppikirjaksi rakennusalan opiskelijoille.

Kirjan on kirjoittanut Unto Siikanen. Sen on kustantanut Rakennustieto Oy.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti