Rakennusalan vahvistuva suhdanne voimistaa tulosnäkymiä

Rakennusteollisuus RT:n ja Rakennusliiton mukaan rakentaminen kasvaa tänä vuonna jopa seitsemän prosenttia. Vuoden 2016 aikana rakentamaan aloitettavien asuntojen määrä on kymmenen prosenttia korkeampi kuin viime vuonna. Rakennettavista asunnoista 80 prosenttia on vapaarahoitteisia.

RT:n arvion mukaan myös korjausrakentamisella menee lujaa, ja se tulee tänäkin vuonna ohittamaan arvoltaan uudisrakentamisen.
Teknisen Kaupan Liiton mukaan rakentamiseen liittyvien palveluiden ja tuotteiden myynti on kasvanut noin 20 prosentilla.

Rakentajien pörssikurssit ovat nousseet buumin mukana vauhdikkaasti. Esimerkiksi korjausrakentaja Constin osake on noussut tänä vuonna yli 70 prosenttia, kertoo Kauppalehti.
Lehto Groupin osake on kevään listautumisen jälkeen noussut yli 75 prosenttia, ja vahvinta kasvu on ollut Asunnot-palvelualueella.

Rakennusalalle on vuoden aikana myös syntynyt rutkasti uusia työpaikkoja. Vuoden aikana syntyneiden uusien työpaikkojen määrä lähentelee Rakennusliiton mukaan 10 000:tta. Rakennusalalle avautuvien uusien töiden määrä on vauhdittanut myös henkilöstövuokrausta. Työvoimaa rakennustyömaille vuokraavan ResRent Finland Oy:n toimitusjohtaja Rami Rintanen uskookin, että vuokratyövoiman kysynnän kasvu jatkuu ensi vuoden puolella.

Analyysipalvelu Inderesin mukaan alan osakkeiden korkeat arvostustasot ovat perusteltuja ainakin lyhyeällä tähtäimellä perustuen vahvaan markkinakehitykseen ja matalaan korkotasoon.
Korjausrakentamisella on vakaa näkymä kasvulle. Kiinteistöliitto arvioi, että korjaussuman huippu ajoittuu 2020- ja 2030-luvuille.

Linkki lähteeseen

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti