Rakennushankkeiden työnjohtaja-asiat Lupapisteeseen Helsingissä

Helsingin rakennusvalvonta laajentaa sähköistä asiakaspalveluaan, kun työnjohtajahakemukset ja -ilmoitukset tehdään jatkossa valtakunnallisessa Lupapiste-palvelussa. Palvelu otetaan pilottikäyttöön maanantaina 25.5.2015. Vanha asiointijärjestelmä poistuu samalla käytöstä.

Työnjohtajahakemuksia ja -ilmoituksia tehdään vuodessa yli 3000 kappaletta. Kun työnjohtajahakemus tehdään Lupapisteessä, saadaan työnjohtajan nimeäminen hoidettua kokonaan sähköisesti eikä paperisia ilmoituksia enää tarvita. Työnjohtajat pystyvät hyödyntämään samoja tietoja ja liitteitä myös muissa hankkeissaan, jolloin asiointi helpottuu. Tavoitteena on, että hakemusten käsittelystä tulee sujuvampaa ja luotettavampaa. Lupapiste mahdollistaa näin kattavan työnjohtajarekisterin.

Työnjohtaja kutsutaan hankkeelle sähköpostilla

Hankkeeseen ryhtyvä kutsuu työnjohtajan hankkeelle Lupapiste-palvelun kautta. Työnjohtaja saa sähköpostiinsa kutsun, jonka hyväksymällä hän pääsee täyttämään tietonsa työnjohtajan hakemukselle/ ilmoitukselle. Samalla työnjohtaja saa oikeudet hoitaa rakentamisen aikaista asiointia hankkeella Lupapisteessä.

Palveluun voi lisätä omia liitteitä kuten tutkintotodistuksen, referenssilistan ja työtodistukset sekä muita omia tietoja. Työnjohtajien Lupapiste-hankkeet näkyvät viranomaisille ympäri Suomen, joten Lupapisteen referenssitietoja on mahdollista käyttää valtakunnallisesti.

Helsingin rakennusvalvonta ottaa sähköisiä palveluja käyttöön asteittain

Korjaus- ja muutostöihin tarvittavia lupia on voinut hakea sähköisesti alkuvuodesta lähtien. Laajennamme Lupapisteen koekäyttöä vähitellen myös muihin toimenpiteisiin. Tavoitteena on, että myös uudisrakentamisen luvat voi hakea sähköisesti vielä tämän vuoden aikana.

Lupapiste on Helsingin rakennusvalvonnan koekäyttämä, valtakunnallinen asiointipalvelu, jossa voi hakea rakennuslupia ja hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Palvelun tilaaja on ympäristöministeriö, ja sen toteuttaa Solita. Palvelu on osa valtiovarainministeriön koordinoimaa sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe).

Lisätietoja

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti