Rakennuslupien kuutiomäärä väheni yhä vuodentakaisesta

Kuva: Bigstock

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni edelleen vuodentakaisesta. Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2020 elo-lokakuussa 9,1 miljoonaa kuutiometriä, 5,4 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakentamiseen myönnetty kuutiomäärä kasvoi ajanjaksolla 15,8 prosenttia ja muuhun kuin asuinrakentamiseen puolestaan väheni 14,4 prosenttia. Rakennuslupien kuutiomäärän vähenemiseen vaikutti eniten liike- ja toimistorakentamisen 34,8 prosentin lasku viime vuoteen verrattuna.

Asuinrakentamiseen myönnetyssä kuutiomäärässä oli kuitenkin hyvää kasvua. Asuinrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia elo-lokakuussa yhteensä 3,3 miljoonaa kuutiometriä, 15,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kerrostaloille myönnettiin ajanjaksolla rakennuslupia reilusti enemmän kuin vuotta aiemmin, kuutiomäärällä mitattuna kasvua oli 41,1 prosenttia. Vähintään 12-kerroksisille kerrostalohankkeille oli myönnetty elo-lokakuussa useita rakennuslupia, jotka osaltaan vaikuttivat myös asuntojen määrän kasvuun. Pientalojen kuutiomäärä väheni 14,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakennuslupia myönnettiin elo-lokakuun aikana kaikkiaan 11 502 asunnolle. Määrä oli 26,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Samaan aikaan aloitettiin kaikkiaan 12 847 asunnon rakentaminen ja asuntoja valmistui 11 340 kappaletta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti