Rakentaminen kehittyy hyvin tai erittäin hyvin

Teknisen Kaupan Liiton toimitusjohtaja Markku Uitto arvioi teknisen kaupan markkinakatsaukseen perustaen, että kaikki rakentamiseen liittyvä kehittyy tällä hetkellä hyvin tai erittäin hyvin. Asiasta uutisoi Kauppalehti liiton tiedotteen pohjalta.

Teknisen kaupan markkinakatsauksen mukaan koko alan toisen neljänneksen kasvu on lähes yhdeksän prosenttia. Uitto kertoo, että kevään erityisen positiiviset odotukset myynnin kasvusta ovat totisinta totta. Tuotteet ja rakentamisen palvelut nousivat miltei 20 prosenttia, niistä konekauppa- ja vuokraus lähestulkoon 40 prosenttia. Myös betoniterästä on Uiton mukaan myyty huimia määriä.

Rakennuskonevuokraajien osakkeisiin myönteinen kehitys on Helsingin pörssin datan mukaan vaikuttanut maltillisesti. Kauppalehti vihjaa sijoittajalle, että nousuvaraa saattaa löytyä. Esimerkikisi Rakennusteollisuus RT ennusti tälle vuodelle 3,5 prosentin kasvua, mutta korotti kasvuennusteen elokuun välikatsauksessa 6,5 prosentiin.

Teollisuudessa ei toistaiseksi ole näkynyt kehitystä tuotteissa ja palveluissa, mikä hieman laimentaa Teknisen Kaupan Liiton riemua. Monet teollisuuden toimialat ovat jääneet jälkeen edellisen vuoden luvuista. Uiton mukaan heinäkuun synkät vientiluvut osoittavat, että Suomen kilpailukyky ei ole vielä riittävällä tasolla.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti