Sähköinen arviointityökalu energiakorjauksiin

Teknologian tutkimuskeskus VTT on kehittänyt rakennusalan, taloyhtiöiden ja omakotitalojen käyttöön sähköisen työkalun, jonka avulla voidaan energiakorjausten tarpeita ja kannattavuutta.

E-PASS -työkalun käyttö on ilmaista. Sen avulla voi arvioida erityisesti esimerkiksi vanhojen asuinrakennusten korjausrakentamisen tarpeita ja kannattavuutta. Työkalu on tarkoitettu pk-yritysten, kuten rakentajien, arkkitehtitoimistojen ja energiakonsulttien käyttöön, mutta myös taloyhtiöiden hallitukset ja omakotikorjausrakentajat voivat siitä hyötyä.

Työkalun avulla voidaan vertailla esimerkiksi valittujen korjaustoimien investointikustannuksia, energiasäästöä ja hiilijalanjälkeä ennen ja jälkeen korjauksia.

Rakennuksen nykytilan arviointi on tehty helpoksi. Riittää, kun käyttäjä tuntee muutaman rakennuksen avainarvon, kuten esimerkiksi rakennustyypin, pinta-alan ja iän, minkä jälkeen lasketaan rakennuksen nykyinen energia-arvio ennen korjaustoimia. Tämän jälkeen työkalu listaa korjaustoimia. Ehdotukset voivat sisältää esimerkiksi lämmitystavan muutoksia, julkisivun tai ikkunoiden korjauksia. Korjaustoimien vaikuttavuuden avaintunnusluvut (kWh/m2, kgCO2/m2, energiakustannukset) on nähtävissä.

VTT kehitti E-PASS-työkalun eurooppalaisessa NewBEE-hankkeessa, joka on komission rahoittama hanke. Tähtäimessä on helpottaa pk-yritysten pääsyä korjausrakentamisen markkinoille ja tarjota tietoa korjausrakentamisen palveluista taloyhtiöille ja omakotiasukkaille.

E-PASS-arviointityökalu

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti