Sähkölaitteet ja tupakka sytyttävät eniten asuntopaloja

Syyskuun loppuun mennessä tulipaloissa on kuollut 61 henkilöä. Tiedot perustuvat Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mediaseurantaan. Kuolemien määrä on yksi vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Tiedossa olevista uhreista noin 56 % oli 25–65-vuotiaita. Tämän tilaston valossa tyypillinen kuolemaan johtava tulipalo saa alkunsa omakotitalossa sähkölaitteista tai sisätiloissa tupakoimisesta.

Tulipaloissa on syyskuun loppuun mennessä kuollut 61 ihmistä. Menehtyneistä 40 oli miehiä ja 12 naisia. Yhdeksän sukupuoli ei ole SPEKin tiedossa. Niissä kuolemantapauksissa, joissa uhrin ikä ilmenee, lähes 56 % on 25–65-vuotiaita ja 40 % yli 65-vuotiaita.

Noin puolet palokuolemaan johtaneista tulipaloista syttyi omakotitaloissa ja kolmannes kerrostaloasunnoissa. Vapaa-ajan asunnoissa sai alkunsa kaksi paloa, autossa kahdeksan ja viisi muissa ympäristöissä.

Sähkölaitteet ja tupakka sytyttävät edelleen eniten asuntopaloja

Ainoastaan 29 kuolemaan johtaneen tulipalon syttymissyy on SPEKin tiedossa. Tiedossa olevista tapauksista viisi sai alkunsa sähkölaitteista, neljä tupakasta, seitsemän itse sytytetystä palosta, kaksi sähköpatterista ja kaksi kynttilästä. Loput kaksi kuoleman aiheuttaneista tulipaloista syttyivät päälle jääneestä sähköliedestä ja tuhopoltosta.

SPEKin palokuolematilastot perustuvat mediassa julkaistuista uutisista laadittuun mediaseurantaan. Tilastoja verrataan useamman kerran vuoden aikana viranomaisten Pronto-tietokantaan. Syyskuun lopussa suoritetussa tarkistuksessa löytyi muun muassa mediaseurannassa ilmenemättömiä liikenneonnettomuuksia, joissa uhrin on arvioitu menehtyneen tulipalon seurauksena.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti