Sähköyhtiöiden asiakastyytyväisyys hyvällä tasolla

Sähköpylväs

Sähköyhtiöiden asiakastyytyväisyys on säilynyt korkealla tasolla, mutta kokemukset palvelulaadusta laskeneet viime vuodesta, käy ilmi EPSI Ratingin Sähkön vähittäismyynti 2016 -tutkimuksesta.

Tyytyväisimpiä asiakkaat ovat pieniin ja paikallisiin sähköyhtiöihin ja tutkimuksessa ykkössijan nappasikin Keravan Energia ennen Vaasan Sähköä. Vattenfallia lukuun ottamatta sähköyhtiöiden asiakastyytyväisyys oli laskussa vuoteen 2015 verrattuna.

Pienten yhtiöiden asiakkaat odottavat eniten sähkösopimuksen sopivuudelta. Laatu koetaan hyväksi ja laskutuksen koetaan vastaavan hyvin sähkön käyttöä. Koko alan koettu palvelulaatu on tosin laskenut vuodesta 2015. Suomalaisten asiakastyytyväisyys sähköyhtiöihin oli tutkimuksessa pohjoismaiden suurinta.

Sähköyhtiöiden asiakasuskollisuus on Suomessa korkealla ja 94 % uskoi olevansa nykyisen sähköyhtiönsä asiakas vuoden päästä. Neljännes asiakkaista aikoivat silti harkita sähköntoimittajan vaihtoa. Hinta oli tutkimuksessa tärkein ilmoitettu sähköntoimittajan valintakriteeri.

Tutkimuksesta uutisoi Talotekniikka-lehti. Tutkimusyhteenveto Sähkön vähittäismyynti 2016 -tutkimuksesta löytyy EPSI Ratingin sivuilta. 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti