Siirrettävät talot helpottamaan asuntopulaa Ruotsissa

Kuvan lähde: Marjo Parkkinen

Tilapäisiä rakennuslupia siirreltäville taloille? Ruotsissa ehdotetaan tällaista ratkaisua akuuttiin asuntopulaan.

Asuntoministeri Peter Eriksson (Miljöpartiet) sanoo, että tilapäisten, siirrettävien asuintalojen rakentamista helpotetaan.

– Meillä on akuutti asuntopula, ja tämä tekee kunnille helpommaksi saada aikaan asuntoja lyhyellä aikavälillä, Eriksson sanoi Ny Teknik -verkkolehden mukaan. Artikkeli on alun perin tietotoimisto TT:n julkaisema.

Uusien määräysten on tarkoitus astua voimaan ensi vuoden heinäkuun alussa. Terveys- ja ympäristömääräysten on tarkoitus olla samat kuin pysyville asuinrakennuksille. Ehdotus kuitenkin mahdollistaa pienemmät ja ahtaammat asunnot. Tilapäisisissä asunnoissa luovutaan myös soveltuvuudesta liikuntarajoitteisille.

Näitä asuntoja on myös helpompaa sijoittaa tonteille, joita ei ole kaavoitettu asunnoille. Ehdotuksen mukaan väliaikainen rakennuslupa myönnettäisiin kymmeneksi vuodeksi.

Hallitus on neuvotellut neljän oppositiopuolueen muodostaman Allianssin kanssa asuntopulan ratkaisukeinoista. Allianssin asuntopoliittinen edustaja, moderaattien Ewa Thalén Finné sanoo, että ehdotus on askel oikeaan suuntaan, mutta pitemmällä ajanjaksolla tarvitaan lisää toimia.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti