Siisti viemäri ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä

Kukapa ei haluaisi joskus nauttia kylpemisestä? Mutta ei ehkä kuitenkaan samaan tapaan kuin HSY:n Siisti viemäri –kampanjan uudella videolla ”Haluatko mutakylvyn kotiisi?”. Aiemmin rasvasta ja rotista kertonut viemärisukeltaja esittelee tällä kertaa, miten kodin vessan saa muutettua mutakylpyhuoneeksi.

Katso uusi video ja muita ohjeita viemärietikettiin sivulta: www.hsy.fi/siistiviemari.

Ei siis roskia kuten vanupuikkoja, käsipyyhkeitä tai tamponeja viemäriin! Roskat viemärissä voivat tukkia viemärin jopa niin, että jätevesi purkautuu paineella viemäristä sisätiloihin ja aiheuttaa ikävän vesivahingon. Jokainen voi ehkäistä viemäritukoksia laittamalla roskat lajiteltuina roskiksiin ja viemäriin vain pesuvesiä ja pytyn huuhteluvesiä eli wc-paperia ja sitä itseään.

Viemäriin laitetut roskat aiheuttavat tukoksia myös kaupungin viemäriverkostossa ja kuormittavat turhaan jätevedenpuhdistamoita. HSY:n jätevedenpuhdistamoille päätyy vuosittain yli 1 000 tonnia viemäriin kuulumattomia roskia.

Siisti viemäri -kampanjan kilpailussa asukkaita innostetaan miettimään viemäriin heitettyjä roskia. Kilpailu on käynnissä HSY:n Facebook-sivuilla 3.-14.6. Kampanjavideo esitetään kesäkuussa 5.6.-18.6. Finnkinon elokuvanäytöksissä pääkaupunkiseudulla.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti