Sito Oy laajenee Norjaan

Sito Oy on ostanut norjalaisen konsulttiyritys Asenso As:n. Yrityskauppa on osa Siton strategista kasvua.

Sito Oy on ostanut enemmistön norjalaisesta infra-, teollisuus- ja talonrakennussektorin projektijohtoon, suunnitteluttamiseen ja rakennuttamiseen erikoistuneesta palveluyritys Asenso As:stä. Yhtiön aikaisemmat perustajat Knut Berntzen ja Roar Ødegård jatkavat yhtiössä partnereina ja asiantuntijoina.

Pääosin Oslon talousalueella toimivan Asenson merkittävimpiä asiakkaita viime vuosina ovat olleet mm. Norjan ratahallinto, Oslon kaupunki, Oslon metro- ja raitiotieliikenteestä vastaava Sporveien Oslo AS sekä monet kiinteistökehittäjät ja urakoitsijat.

Jatkossa yritys tulee panostamaan nykyisen projektinjohto- ja rakennuttamisliiketoiminnan laajentamiseen, mutta laajenee myös infrasuunnitteluun ja tavoittelee Siton asiantuntemukseen nojautuen myös vahvaa markkina-asemaa tie- ja ratahankkeiden suunnittelussa ja konsultoinnissa.

Hienoja mahdollisuuksia Sitolle ja sitolaisille

– Olemme jo parin vuoden ajan tutkineet aktiivisesti vaihtoehtoja etabloitua nimenomaan Norjaan, Sito Oy:n varatoimitusjohtaja Kimmo Anttalainen kertoo. – Norjan Suomeen verrattuna moninkertaiset infrastruktuuri-investoinnit tarjoavat meille merkittävän liiketoiminnan laajentumismahdollisuuden.

Kimmo Anttalainen sanoo, että nykyisille sitolaisille avautuu norjalaisissa hankkeissa mielenkiintoisia projekteja. Norja on suunnittelu- ja rakennuskulttuuriltaan hyvin samanlainen maa kuin Suomikin, mutta toisaalta olosuhteet vaikkapa infrarakentamisessa poikkeavat niin paljon kotimaisesta, että haastetta ja oppimista varmasti riittää.

Asenso As:n palveluksessa on nykyisellään noin 20 asiantuntijaa. – Toiminnan laajentuessa uusille asiantuntijoille erityisesti infrapuolelta on varmasti tilausta. Siton tavoitteena on, että parin kolmen vuoden päästä olemme Norjassa omalla sektorillamme arvostettu ja tunnettu osaaja, Sito Oy:n toimitusjohtaja Tapio Puurunen linjaa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti