Skaalan Alfa cLean -ikkunalle Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinto

Tekes, Rakennuslehti ja Suomen Asuntotietokeskus ovat myöntäneet 2016 Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon Skaalan Alfa cLean -ikkunaratkaisulle, joka tuo korjausrakentamiseen uusia mahdollisuuksia sisäilman ja energiatehokkuuden hallintaan. Innovaatiopalkinnon saaja valittiin 26.1. Asuntomarkkinat 2016 -tilaisuudessa yleisöäänestyksellä.

Skaala Alfa cLean on kokonaisuus, jossa energiatehokkaaseen ikkunaan on integroitu tehokkaalla lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtolaite. Se on innovaatio, jolla ratkaistaan huoneistojen ilmanvaihto ja parannetaan sisäilman laatua. Tuote soveltuu ennen kaikkea asuntoihin, joissa ei ole kunnolla toimivaa ilmanvaihtoa, lämmön talteenotosta puhumattakaan. Tällaisia asuntoja on Suomessa noin 2 miljoonaa.

Asiakas saa energiatehokkaiden ikkunoiden mukana ilmanvaihdon, eikä erillistä ilmanvaihtoremonttia tarvita. Hiilidioksiditasot ja ilmankosteus pidetään tasapainossa automaattisesti. Laitetta voi tarvittaessa ohjata myös manuaalisesti näyttöpaneelista tai mobiilisti.

– Palkitussa tuotteessa yhdistyy hienosti digitaalisuus, cleantech ja sisäilman laatu. Yrityksenä Skaala on kasvava ja kansainvälistyvä. Tällaisia esimerkkejä tarvitaan lisää Suomeen, sanoo Tekesin johtaja Mika Lautanala.

Muut loppusuoralle päässeet ehdokkaat olivat Our House -lähiöfestivaali ja SATO StudioKoti.

Our House -lähiöfestivaali järjestettiin Vantaan Mikkolassa elokuussa. Yksi asukkaista tyhjentynyt elementtitalo muuttui uuden lähiöfestivaalin pääpaikaksi, ”Our House”-taloksi, joka toi yhteen luovan alan ammattilaisia, yrityksiä, tutkimusyhteisöjä ja asukkaita runsaan viikon ajaksi.

Viikon ajan näyttelyt, seinämaalaukset, työpajat, seminaarit, keskustelut ja juhlat toivat kävijöitä läheltä ja kaukaa 70-luvulla rakennettuun elementtitaloon. Festivaali ja lähiöiden kehittäminen oli päivittäin esillä valtakunnallisissa ja paikallisissa lehdissä, radiossa, televisiossa ja somessa. Paikan päältä tehtiin myös suora MTV Huomenta Suomi -lähetys.

SATO StudioKoti on uuden sukupolven asumismuoto, joka on yksi vastaus pääkaupunkiseudun asuntokysyntään.

Kompakteissa, tuplasti kokonsa tuntuisissa yksiöissä korostuvat laadukkuus ja hyvä suunnittelu. Tilava parvi hyödyntää kodin lähes neljän metrin korkeuden, ja parvekkeen korkeat pariovet tuovat asuntoon valoisuutta ja avaruutta.

Konseptissa on tarkoin mietitty asuntojen lisäksi koko talon toiminnallisuutta. Yhteisöllisyyttä luovat asukkaiden käytössä olevat yhteiset tilat: ylimmässä kerroksessa suuri terassi, sauna ja takkahuone, ja alakerroksessa iso yhteinen olohuone ja pesula.

 

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti