SKH ei veloita isännöitsijäntodistuksesta SVA:n jäseniltä

SKH-Isännöinti Oy toimittaa 15.2. alkaen huoneiston vuokrausta varten ilmaisen isännöitsijäntodistuksen Suomen Vuokranantajat ry:n ja Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto ry:n jäsenille.

– Tämä parantaa ehdottomasti tiedonkulkua vuokranantajien ja vuokralaisten välillä. Kun isännöitsijäntodistusta ei ole säädetty vuokraustilanteessa pakolliseksi, ei siitä ole haluttu maksaakaan. Vuokranantajat innostuvat varmasti käyttämään ilmaista todistusta, toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva Suomen Vuokranantajista sanoo.

– Vuokrausvälitykseen on ollut vaikeaa saada erillistä lain mahdollistamaa isännöitsijäntodistusta. Ilmainen isännöintitodistus vuokraukseen on tervetullut lisä kiinteistönvälittäjien ja isännöitsijöiden yhteistyössä, toimitusjohtaja Jaana Anttila-Kangas Suomen Kiinteistönvälittäjäliitosta toteaa.

Koko alan etu

SKH Isännöinti on panostanut voimakkaasti digitaaliseen palveluun.

– Halusimme tuotteistaa myös ilmaisen isännöitsijäntodistuksen vuokraamista varten. On reilua, että asunnon vuokraajakin saa tarvitsemansa tiedot taloyhtiöstä. Tämä uusi palvelu on osa SKH:n vastuullista isännöintiä, toimitusjohtaja Markku Kulomäki SKH-Isännöinti Oy:stä sanoo.

– Vuokranantajan on jollakin tavalla osoitettava vuokralaiselleen, että omistaa vuokrattavan huoneiston. Vuokrausta varten tehty isännöitsijäntodistus on siihen oiva tapa. Samalla vuokralaiselle tulee kerrottua kaikki tärkeimmät tiedot koskien taloyhtiön historiaa, nykyhetkeä ja tulevia korjauksia, Koro-Kanerva sanoo.

SKVL edustaa 400 yksityistä kiinteistönvälitysyritystä, joissa työskentelee 1 200 välitystyötä tekevää henkilöä ja Suomen Vuokranantajilla on noin 10 000 jäsentä.

Tällä hetkellä SKH vastaa noin 300 taloyhtiön isännöinnistä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti