Soininvaara: Asuntotuotanto ei saa notkahtaa

Kuvan lähde: Jukka Siren

Vuokraturva ja Rakennusteollisuus ennustavat asuntorakentamisen pääkaupunkiseudulla notkahtavan, koska tarjonnan kasvu painaa asuntojen hintoja ja vuokria alas, ja tämä vaimentaa sijoittajien halua investoida asuntoihin. Varoitus kannattaa ottaa vakavasti, toteaa ympäristöasioiden konkari ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Osmo Soininvaara eilen 6.12. ilmestyneessä blogikirjoituksessaan.

Soininvaara vaatii toimia asuntotuotannon turvaamiseksi. Hän toteaa, että kaavoitusta on nopeutettu juuri siksi, että hinnat ja vuokrat saataisiin kohtuullisemmalle tasolle.

”Nyt pitäisi valtion ja kuntien istua alas ja sopia toimista, sillä asumisen halpeneminen on (melkein) kaikkien etu. Emme tarvitse hyviä sijoituskohteita vaan järkevänhintaista asumista”, Soininvaara kirjoittaa.

Vaikka uusien asuntojen hinta laskisi Helsingissä 5 000 eurosta 4 000 euroon, olisi se edelleen paljon korkeampi kuin muualla maassa. Ja muuallakin kannattaa silti rakentaa.

”Betoni ei ole Helsingissä kalliimpaa kuin Tampereella. Joku on ketjussa ahne, jos tällä hinnalla ei kannata rakentaa Helsingissä, mutta kannattaa rakentaa muualla.”

Osmo Soininvaara sanoo, että Helsingin kaupungin on edelleen laskettava markkinoille lisää tontteja tarjouskilpailuilla. ”Jos vakiintuneet rakennusliikkeet eivät rakenna, maakunnista varmaankin löytyy halukkaita rakennusliikkeitä, joille pitää luvata kohteita muutamaksi vuodeksi eteenpäin, jotta niiden kannattaa Helsinkiin asettua.”

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti