Suomen Kiinteistölehti 90 vuotta – Shetlanninponi parvekkeella ja putkiremontteja

Teoriassa kerrostaloon saa tuoda vaikka shetlanninponin, jos se ei häiritse muita.” Lainaus on artikkelista, jossa tänä vuonna 90-vuotistaivaltaan juhliva Suomen Kiinteistölehti käsitteli asumisen arkea isännöitsijän ja keittiössä porsaaseen törmänneen huoltomiehen silmin.

Taloyhtiöiden oman julkaisun, Talonomistajain lehtenä aloittaneen Suomen Kiinteistölehden ensimmäisen numeron julkaisemisesta on tänä vuonna kulunut 90 vuotta. Pitkälle taipaleelle on mahtunut asumista kerros- ja rivitalomaailmassa koskettavia aiheita laidasta laitaan.

Viime vuosien kestosuosikkeja ovat kuitenkin olleet korjausrakentamista käsittelevät jutut. Tyypillisimpiä näistä ovat artikkelit putki-, parveke-, julkisivu- ja hissiremonteista sekä muista suurista osakkaiden vastikkeisiin vaikuttavista hankkeista.

Tämän tapaisten aiheiden suosio selittyy sillä, että Suomessa valtava määrä asuinrakennuksia on tulossa ikään, jossa tarvitaan suuria remontteja. Niinpä taloyhtiöiden vastuuhenkilöt ja osakkaat haluavat perehtyä syvemmin aihepiireihin ennen kuin tekevät suuria päätöksiä omissa taloyhtiöissään.

Muita kestosuosikkeja ovat paitsi lainsäädäntöön ja talouteen liittyvät aiheet myös artikkelit, jotka seuraavat taloyhtiön vuosikelloa. Viime aikoina esille ovat nousseet myös erilaiset yhteisöllisyyteen liittyvät aiheet.

Levikki kasvaa tasaisesti

Lehdistön valtavirrasta poiketen Suomen Kiinteistölehden levikki on jatkuvasti ollut tasaisessa kasvussa. Tuoreen levikintarkastuksen mukaan Kiinteistölehden levikki on painetun lehden osalta 34 982 kappaletta, jossa kasvua viime vuonna oli 5,2 %.

Levikinkasvu kytkeytyy pitkälti sen julkaisijan, Kiinteistöliiton ja sen jäsenyhdistysten jäsenmäärän kasvuun. Kehitystä tukee se, että ihmiset ovat yhä valveutuneempia ja kiinnostuneempia asuntovarallisuutensa arvosta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Niinpä myös jäsenyyteen kuuluva lehti koetaan läheiseksi ja tärkeäksi.

Asunto-osakeyhtiömaailma on sen ykkösjulkaisuna pitkän tien kulkeneen Kiinteistölehden lisäksi alkanut kiinnostaa myös muita. Alalle on tullut ja sieltä on poistunut lehtiä, joista osa on ollut selvästi asiakaslehtityyppisiä, mainos- ja mediatoimistoissa tehtyjä kevytjulkaisuja tai sitten ilmaisjakelulehtiä.

Juhlavuotensa kunniaksi Suomen Kiinteistölehti on julkaisut verkossa kaikille avoimen digilehden. Siihen on koottu aineistoa lehden pitkältä taipaleelta. Se on luettavissa osoitteessa www.kiinteistolehtikinsta.thqa.fi/digilehti/.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti