Suomen suosituimmat remontit

Remonttien kilpailutukseen erikoistunut palvelu on tilastoinut ja analysoinut tuhansien remonttitarjouspyyntöjen perusteella Suomen suosituimmat remontit. Nyt varsinkin keväällä remontoidaan yhä enemmän ja ihmiset ovat enenevissä määrin valmiita tilaamaan ammattilaisen hoitamaan remontointityöt.

Suomessa uudisrakentaminen on jäissä, mutta kuluttajien ja taloyhtiöiden korjausrakentaminen on jatkunut kuitenkin suhteellisen varmana. Remontti-ilmoituspalvelu Urakkamaailman tietokantaan on kertynyt merkittävä määrä tilastotietoa Suomen remontoimisesta, niin taloyhtiötasolla kuin myös kuluttajien keskuudesta. Suomen remontoinnin teettämistä ei ole aiemmin tilastoitu näin tarkasti, jotta voitaisiin nähdä mitkä yksittäiset remontit ovat suosituimpia teetettäväksi alan yrityksillä.

– Analysoimme tietokannassamme olevia tietoja ja mielenkiintoisena kysymyksenä meillä oli löytää suosituimmat remontit, jotka suomalaiset ulkoistavat remonttiammattilaisille. Kävimme analyysissämme läpi noin 5000 tarjouspyynnön tiedot, palvelun perustaja Kalle Koivuniemi kertoo.

Suomen Rakennusteollisuuden pääekonomisti Sami Pakarinen kertoo korjausrakentamisen ylittäneen uudisrakentamisen jo vuonna 2013.

– Korjausrakentamisen kasvu painottuu asuinrakennustaloihin. Tänä vuonna on myönnetty huomattava määrä ARA:n korjauslainoja, joka varmasti tulee näkymään korjausrakentamisen kasvussa vuonna 2015. Suurintä kysyntä on tällä hetkellä putkiremonteissa sekä julkisivutöissä.

Analyysin perusteella kaikista suosituin remontti kotitalouksien keskuudessa on sisämaalaukset, edustaen noin joka seitsemättä ulkopuoliselta ammattilaiselta tilattua remonttia. Toiseksi suosituin remontti on kylpyhuoneremontti, edustaen noin joka kymmenettä remonttia. Kolmanneksi suosituin remonttityö on lattian pintakäsittely, sisältäen laminaatti-, ja parkettilattioihin tehtävät muutostyöt. Taloyhtiöiden keskuudessa suosituin remontti on ollut talon julkisivuihin toteutettavat julkisivutyöt- ja ulkomaalaukset.

Lisää tietoa tutkimuksesta

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti