SVA: Vuokra-asunnon välivuokraus on tervetullut uudistus

Suomen Vuokranantajat suhtautuu positiivisesti Ympäristöministeriön asettaman työryhmän ehdotukseen lisätä vuokra-asuntotarjontaa yksityisiltä vuokranantajilta. Ehdotuksen mukaan välivuokrauksella voitaisiin saada vuokra-asuntoja nopeasti tarjolle, sillä siinä hyödynnettäisiin olemassa olevaa asuntokantaa. Kaikki osapuolet hyötyisivät: asunnontarvitsija löytäisi kohtuuhintaisen kodin, Y-Säätiö ja kaupungit takaisivat vuokranmaksun vuokranantajalle, ja kunnat saisivat helpotusta asuntopulaan.

”Uusi konkreettinen avaus tuo lisää vaihtoehtoja asumiseen. Ehdotus on erittäin hyvä, jossa tosiaan kaikki voittavat. Tällä hetkellä ARA-asuntojen kysyntä on suurta. Näistä asunnoista on pulaa, mutta yksityisiä vuokra-asuntoja on saatavilla paremmin”, sanoo Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

”Yksityisten vuokranantajien mukaan ottamisella saadaan myös torjuttua tehokkaasti segregaatiota, koska yksityisiä vuokra-asuntoja on laajasti joka puolella asuntokantaa. Asuinalueiden eriytymistä ei nykyisellä sekoittamispolitiikalla ole onnistuttu estämään, joten tarvitaan uusia keinoja”, Koro-Kanerva linjaa.

Kaupungistuminen, työperäinen maahanmuutto ja turvapaikanhakijoiden lisääntyminen vääjäämättä vaativat toimenpiteitä asuntopolitiikassa.

”Asuntojen vuokraaminen yksityisestä asuntokannasta, eri puolilta asuntomarkkinoita, tukee ihmisten luonnollista integroitumista arkielämään. Asunto on kotoutumisen kannalta yksi tärkeimmistä asioista. Ympäristöministeriö ja asuntoministeri Tiilikainen ansaitsevat kehut monipuolisista toimenpiteistään asuntopulan torjumisessa ja uusien ratkaisujen etsimisessä”, Koro-Kanerva suitsuttaa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti