Taloyhtiön hyvä hallintotapa -suositus 2016

Virallinen Taloyhtiön hyvä hallintotapa -suositus 2016 julkaistiin 31.8.2016. Taloyhtiöille tarkoitettu suositus on nyt ilmestynyt myös painettuna kirjana.

Taloyhtiön hyvä hallintotapa koostuu 63 suosituksesta, jotka koskevat taloyhtiön toiminnan suunnittelua, yhtiökokousta, hallitusta, isännöintiä, riskienhallintaa ja riidanratkaisua, tilitarkastusta ja toiminnantarkastusta, osakas- ja asukasviestintää sekä osakkaan oikeuksia ja velvollisuuksia. Suositukseen sisältyy myös aiempi viestintäsuositus taloyhtiölle.

Suositus täydentää asunto-osakeyhtiölain määräyksiä: siinä on paljon järkeviä ohjeita, joita ei löydy lainsäädännöstä. Taloyhtiön hallitusten soisikin tutustuvan suositukseen tuoreeltaan. Suositus kannattaa ottaa käyttöön taloyhtiössä, sillä sitä noudattamalla toimitaan reilusti, avoimesti ja suunnitelmallisesti.

Taskukokoinen suositus kulkee vaivatta mukana esimerkiksi hallituksen kokouksissa ja yhtiökokouksissa.

Suosituksen ovat laatineet Kiinteistöliitto, Isännöintiliitto ja Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry yhteistyössä oikeusministeriön kanssa. Painetun kirjan kustantaja on Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Tutustu suositukseen ja tilaa se Kiinteistöalan Kustannuksen verkkokaupasta!

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti