Energiakustannukset vaikuttavat merkittävästi asumismenoihin. Taloyhtiön ja sen asukkaiden energiankulutuksella on siis iso rooli sekä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä että taloyhtiön taloudessa.

Tässä osiossa opastetaan asukkaita ja taloyhtiöiden hallituksen jäseniä energiatehokkaaseen asumiseen.

Energia ja kierrätys

Energia ja kierrätys Koti ja ympäristö Taloyhtionet

Energiatehokkuutta parannetaan sisäilman laadusta tinkimättä

Ympäristöministeriö on antanut asetukset uuden rakennuksen sisäilmastosta ja ilmanvaihdosta sekä uuden rakennuksen energiatehokkuudesta. Asetukset tulevat voimaan 1.1.2018.

Lue lisää
Asunnon energialuokitus. Energia ja kierrätys

Energiatodistus

Olemassa olevissa taloyhtiöissä tarvitaan energiatodistus silloin, kun rakennus tai huoneisto myydään tai vuokrataan. Uudisrakentamisessa energiatodistus tarvitaan osana rakennusluvan hakemiseen liittyvää energiaselvitystä.

Lue lisää
Energiaekspertti Energia ja kierrätys

Energiaekspertti

Energiaekspertti on aktiivinen asukas, joka haluaa edistää energiansäästöä ja viihtyisyyttä talossaan. Toiminta on monipuolista, haastavaa ja hauskaa, kiinni aidossa elämässä ja tutussa ympäristössä.

Lue lisää
Energiahukka-hahmo Energia ja kierrätys

Energiahukka kuriin pienillä teoilla

Energiatehokkuuden parantamisesta hyötyy koko taloyhtiö. Taloyhtiön hallitukselle parempi energiatehokkuus tarkoittaa ennen kaikkea, että asunto-osakeyhtiö voi jatkossa käyttää rahansa viisaammin.

Lue lisää
Kierrätys säästää maapalloa. Energia ja kierrätys

Kierrätys

Jätehuollossa on käytettävä parasta taloudellisesti käyttökelpoista tekniikkaa sekä mahdollisimman hyvää terveys- ja ympäristöhaitan torjuntamenetelmää. Jätettä ei saa hylätä tai käsitellä hallitsemattomasti.

Lue lisää
Energiatehokas korjausrakentaminen. Energia ja kierrätys

Korjausrakentamisen energiamääräykset

Historian ensimmäiset varsinaiset korjausrakentamiseen tarkoitetut energiatehokkuusvaatimukset annettiin alkuvuodesta 2013. Maankäyttö- ja rakennuslaissa on määritelty reunaviivat energiatehokkuuden parantamiselle.

Lue lisää

Sivu 1 / 1

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti