Taloyhtiöissä toteutettavat suuret korjaushankkeet ovat kustannukseltaan joskus todella mittavia, joten niiden valmisteluun ja toteuttamiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Osakkaat eivät voi toteuttaa remontteja täysin mielensä mukaisesti.

Tämä osio perehdyttää taloyhtiön remonttehin niin osakkaan kuin taloyhtiönkin näkökulmasta.

Peruskorjaus ja remontointi

Peruskorjaus ja remontointi

Korjaustarve ja kunnossapitotarveselvitys

Kuntoarvio kuuluu suunnitelmalliseen kiinteistönpitoon. Ajantasaisen kuntoarvion pohjalta taloyhtiössä voidaan hyväksyä kunnossapitosuunnitelma.

Lue lisää
Remontin valmistelua. Peruskorjaus ja remontointi

Remontin vaiheet

Taloyhtiön remontti on usein pitkäkestoinen hanke ja sisältää useita eri vaiheita. Erityistä huomiota tulee kiinnittää hankesuunnitteluvaiheeseen, jossa yhteydessä tulee kartoittaa taloyhtiön osakkaiden tahtotila ja toiveet.

Lue lisää
Remontin luvat ja ilmoituset kuvituskuva. Peruskorjaus ja remontointi

Luvat ja ilmoitukset

Taloyhtiön on huolehdittava siitä, että korjaushankkeeseen haetaan määräysten mukainen lupa ja että rakentaminen tehdään myönnetyn luvan mukaisesti.

Lue lisää
Säästöpossu ja rahat. Peruskorjaus ja remontointi

Remonttien taloussuunnittelu

Taloyhtiön kannattaa hyödyntää pankin eli rahoittajan osaamista, kun isot korjaushankkeet ovat ajankohtaisia. Rahoittajan asiantuntija voi tulla asukastilaisuuteen tai yhtiökokoukseen kertomaan rahoitusvaihtoehdoista.

Lue lisää
Peruskorjaus ja remontointi

Sopimukset ja turvallisuus

Taloyhtiön remontti eli korjaushanke on haastava paitsi teknisesti ja taloudellisesti niin myös juridisesti ja sopimusteknisesti. Remonttiin liittyy iso määrä sopimuksia useiden eri kumppaneiden kanssa remontin eri vaiheissa.

Lue lisää
Putkiremontin suunnittelua. Peruskorjaus ja remontointi

Putkiremontti

Putkiremontti on taloyhtiön merkittävin korjaushanke, jossa tarvitaan asiantuntemusta ja toimvaa yhteistyötä. Remontista päättäminen vaatii hyvää valmistelua.

Lue lisää
Julkisivuremontti Peruskorjaus ja remontointi

Julkisivuremontti

Julkisivuja on Suomessa aiemmin lähinnä pesty ajoittain. Ilmastonmuutoksen myötä julkisivujamme on nyt rasittamassa likaantumistakin pahempi ongelma; ne kastuvat, eivätkä ehdi kuivumaan.

Lue lisää
Kattoremontti Peruskorjaus ja remontointi

Kattoremontti – toimiva katto on tärkeä julkisivu

Rakennusten viidennen ja eräiltä osin tärkeimmän julkisivun muodostaa katto. Vain toimivan katon alla voi olla terve rakennus. Vesikaton merkitys korostuu Suomen vaativissa olosuhteissa.

Lue lisää
Innokas remontoija. Peruskorjaus ja remontointi

Osakkaan remontit

Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkeenomistajalla on oikeus tehdä huoneistossaan kunnossapito- ja muutostöitä. Hänen on kuitenkin etukäteen ja kirjallisesti ilmoitettava töistä taloyhtiölle.

Lue lisää
Asuintilojen remontointi, sisustusmateriaaleja. Peruskorjaus ja remontointi

Asuintilojen muutos- ja kunnossapitotyöt

Asuintilojen, eli olo- ja makuuhuoneiden, eteisen ym. huoneiston sisäisten oleskelutilojen, remontit eivät useinkaan edellytä ilmoitusta taloyhtiölle.

Lue lisää

Sivu 1 / 2

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti