Tänään vietetään Pohjoismaista palovaroitinpäivää

Tänään 1.12. vietetään jokavuotista Pohjoismaista palovaroitinpäivää niin Suomessa kuin muissakin Pohjoismaissa. Päivän teemana on palovaroittimien toimintakunnon varmistaminen vaihtamalla niihin uudet paristot. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö muistuttaa, että paristokäyttöisten palovaroittimien toimintakunnosta vastaa asukas. Sen sijaan sähköverkkoon kytketyistä varoittimista vastaa kiinteistön omistaja. Pohjoismainen palovaroitinpäivä päättää meneillään olevan Paloturvallisuusviikon.

SPEKin turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino kertaa, että palovaroittimen toimintakunto kokeillaan painamalla laitteessa olevaa testinappia, kunnes varoittimesta kuuluu kova ääni.

– Paristokäyttöisen palovaroittimen toimintakunnosta huolehtii asukas. Sähköverkkoon kytketyistä varoittimista vastaa kiinteistön omistaja, kerrostaloissa siis taloyhtiö, Leino muistuttaa.

Laske kotisi palovaroittimet – saatat tarvita niitä enemmän

Säädösten mukaan asunnon jokaisen kerroksen jokaista alkavaa 60 neliömetriä varten pitää olla vähintään yksi toimiva palovaroitin. Asian voi ajatella yksinkertaisemminkin.

– On fiksua asentaa palovaroitin ainakin kaikkiin niihin huoneisiin, joissa nukutaan. Lisäksi varoitin on hyvä olla eteisessä, uloskäynnin lähettyvillä, Leino suosittelee.

Pelkäätkö unohtavasi paloturvallisuuden? – Kipinä-sovellus auttaa

Paloturvallisuusviikon Kipinä-sovellus muistuttaa palovaroittimen testaamisesta jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä.  Kipinän saa ilmaiseksi omasta sovelluskaupasta, ja sen avulla voi tehdä myös kodin Oman paloharjoituksen.

– Palojen ennaltaehkäisyn lisäksi kannattaa harjoitella tulipalosta poistumista, jos vahinko kuitenkin sattuu. Oman paloharjoituksen avulla opetellaan toimimaan silloin, kun palovaroitin piippaa, Ilpo Leino kertoo.

Paloturvallisuusviikko.fi-sivuston ohjeilla Oman paloharjoituksen voi tehdä myös taloyhtiöissä, työpaikoilla, kouluissa ja päiväkodeissa. Paloturvallisuuden tarkistaminen on helppoa, ja paloturvallisuudesta huolehtimalla varmistaa, ettei menetä mitään!

Lahjavinkki: Palovaroitin ja sen asennus on mahtava lahjaidea kaverille, enolle tai kummilapsen ensimmäiseen kotiin. Siten osoitat läheisellesi huolenpitoa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti