Tärkeä hovioikeuden periaatteellinen päätös: väärinkäytettyjä tukia maksettava 3,6 miljoonaa takaisin

Rovaniemen hovioikeus on antamassaan tuomiossa määrännyt Riihi säätiön entisen puheenjohtajan maksamaan vahingonkorvauksena 3,6 miljoonaa euroa väärinkäytettyjä tukia takaisin. Summa on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) vahingonkorvauksena vaatima pääoma ilman korkoja.

Riihi säätiö oli erehdyttänyt ARAa myöntämään taloudellista tukea toimintaan, johon sitä ei olisi voitu myöntää.

Riihi säätiö rakennutti Ouluun 11 vuokrataloa vuosina 1995–2001 valtion myöntämien aravalainojen ja korkotukien tuella. Riihi säätiötä koskeva rikosasia on ollut vireillä vuodesta 2001 alkaen. Se käynnistyi ARAn valvontatyössä tehdyistä havainnoista ja ARA teki rikosilmoituksen.

Korkein oikeus on 25.5.2012 tuominnut Riihi säätiön entisen puheenjohtajan ehdottomaan vankeusrangaistukseen useista törkeistä avustuspetoksista.

ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahti on tyytyväinen annettuun tuomioon: ”Valtion myöntämät tuet on käytettävä siihen tarkoitukseen, johon ne on haettu ja myönnetty.”

ARA rahoittaa vuokrataloja kohtuuhintaiseen sosiaaliseen asumiseen.

ARA toimeenpanee valtion asuntopolitiikkaa

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) vastaa keskeisesti valtion asuntopolitiikan toimeenpanosta. ARA kuuluu ympäristöministeriön hallinnon alaan.

ARA myöntää asumiseen ja rakentamiseen liittyviä avustuksia, tukia ja takauksia sekä ohjaa ja valvoo ARA-asuntokannan käyttöä. ARA on myös mukana asumisen kehittämiseen ja asuntomarkkinoiden asiantuntijuuteen liittyvissä hankkeissa ja tuottaa alan tietopalvelua.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti