Tarkista sähkölaitteesi!

Elämme vuodenaikaa, jolloin sähkölaitteet ovat kovassa käytössä moneen eri käyttötarkoitukseen. Normaalikulutuksessa olevien sähkölaitteiden lisäksi sesonkituotteet kaivetaan varastosta tai ovat vielä hankinnassa.

Safetumin turvallisuusasiantuntija Minna Rintoo kehoittaa tarkistamaan jouluvalojen päiväyksen ja kunnon.

”Paljon on käytössä jopa 10 vuotta vanhoja jouluvaloja, joiden parhaat päivät on nähty. Oikosulkujen vaara moninkertaistuu vuosi vuodelta.” Toiseksi huomioitavaksi asiaksi jouluvalojen yhteydessä Rintoo nostaa sähkölaitteiden ylikuumenemisen riskin. ”Voi miettiä, kannattaako jouluvalot pitää päällä silloin kun on pitempiä aikoja poissa kotoa.”

Vialliset laitteet pois käytöstä

Sähkölaitteiden oikosulun välttämiseksi ehjiin ja toimiviin sähkölaitteisiin sijoittaminen on järkevää.

”Vialliset ja kuluneet sähkölaitteet voivat aiheuttaa ikäviä yllätyksiä.” Rintoo kertoo. Kehoittaako turvallisuusasiantuntija siis kuluttajia päivittämään sähkölaitteensa säännöllisesti? ”Näinkin voisi sanoa”, Rintoo naurahtaa ja jatkaa vakavoituen ”Se on pieni summa siihen verrattuna, minkälaisilta vaurioilta sillä pystyy välttymään.”

Ostamisen yhteydessä sähkölaitteen jännitteet tulisi tarkistaa.

”Varsinkin ulkomaisista verkkokaupoista ostaessa, esimerkiksi Kiinasta, CE-merkintä tuotetiedoissa kertoo, että tuote täyttää Euroopan unionin oleelliset vaatimukset ja sitä saa myydä Euroopassa.”

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti