Tavallisia koteja

Kuvan lähde: Rakennustieto Oy

Vastikään ilmestynyt Tavallisia koteja – 1900-luvun suomalaista asumisen arkkitehtuuria, kuusi tarinaa kuvaa asumista kuudessa tuiki tavallisessa, suomalaisessa kerrostaloissa. Kirjassa esiteltävät asuintalot ovat peräisin 1900-luvun eri vuosikymmeniltä.

Kirjassa tarkastellaan kunkin esiteltävän talon ja niitä ympäröivän asuinalueen historiaa. Sen avulla pääsee myös kurkistamaan, miten taloissa tänä päivänä asutaan: joukko koteja esitellään asukkaiden kertomusten ja kuvien avulla. Samalla nähdään, miten talojen rakentamisajankohdan asumisihanteet kohtaavat 2010-luvun asumisen tarpeet.

Kirjan hieno kuvitus koostuu historiallisista valokuvista ja kirjaa varten otetuista uusista kuvista. Talojen asema-, leikkaus- ja pohjapiirustukset havainnollistavat lisäksi suunnitteluratkaisuja.

Kirja sopii lukemiseksi kaikille suomalaisesta asumisesta ja sen lähihistoriasta kiinnostuneille. Kirja kiinnostanee myös rakentamisen ammattilaisia, opiskelijoita sekä rakentamisesta ja asumisesta päättäviä viranomaisia.

Kirjan on kirjoittanut Sanna Meriläinen ja kuvittanut Hanna Meriläinen. Kustantaja on Rakennustieto Oy.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti