Tulipaloissa on tänä vuonna kuollut 13 ihmistä

Sähkötupakat aiheuttivat viime vuonna 78 erheellistä paloilmoitusta, mikä on 61 ilmoitusta enemmän kuin vuonna 2014. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö muistuttaa, että sähkötupakointi voi tulla kalliiksi, koska pelastuslaitokset laskuttavat erheellisistä paloilmoituksista. Maksu on keskimäärin 725 euroa. Tulipaloissa on tänä vuonna kuollut neljä ihmistä vähemmän kuin viime vuonna helmikuun loppuun mennessä.

Sähkötupakoista aiheutuneet erheelliset paloilmoitukset kasvoivat runsaasti viime vuonna. Sähkötupakka tuottaa savun kaltaista höyryä, joka aiheuttaa automaattisen paloilmoituksen hätäkeskukseen silloin, kun tilat on varustettu paloilmoittimilla. PRONTO-tietokantaan perustuvien viranomaistietojen mukaan sähkötupakoista aiheutui viime vuonna 78 erheellistä paloilmoitusta. Vuonna 2014 määrä oli 17, vuonna 2013 kuusi ja vuonna 2012 yksi.

Pelastuslain mukaan pelastuslaitos voi periä maksun tehtävästä, jonka aiheuttaa hätäkeskukseen liitetyn paloilmoittimen toistuva erheellinen toiminta. Alueen pelastustoimi päättää itse perittävien maksujen suuruudesta. Vuoden 2013 alusta lähtien kaikki pelastuslaitokset ovat laskuttaneet erheellisistä paloilmoituksista. Pelastuslaitosten perimä keskimääräinen maksu on noin 725 euroa ilmoitusta kohden.

Tulipaloissa on menehtynyt alkuvuonna 13 ihmistä

SPEKin mediaseurantaan perustuvien alustavien tietojen mukaan tulipaloissa on tänä vuonna kuollut 13 ihmistä. Helmikuussa menehtyneitä oli kaksi. Kuolleista miehiä on kahdeksan, naisia kaksi ja kolmen sukupuoli ei ilmene mediatietoista. Viime vuonna vastaavaan aikaan palokuolleita oli 17.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti