Tulipalokuolemien määrä jatkoi laskuaan

Kesäkuun loppuun mennessä tulipaloissa kuoli 34 henkilöä. Tämä on noin 30 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden kesäkuussa. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön turvallisuusasiantuntija uskoo, että merkittävään laskuun ovat vaikuttaneet itsestään sammuvat savukkeet ja pelastusalan toimijoiden määrätietoinen valistustyö. Tilastotietojen mukaan lasku on suurin viimeisen viiden vuoden aikana. Tiedot perustuvat Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mediaseurantaan.

Vuoden 2015 kesäkuussa tulipaloissa kuolleita oli neljä prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2014. Vuonna 2014 palokuolemissa tapahtui huomattava nousu edellisvuoteen verrattuna. Tuolloin tulipaloissa menehtyneiden määrä kasvoi jopa 72 prosenttia. Näihin tietoihin perustuen tämän vuoden lasku palokuolemien määrässä on merkittävä.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön turvallisuusasiantuntija Jari Pouta arvelee, että tulipaloissa menehtyneiden määrän alenemiseen ovat vaikuttaneet muutokset laissa ja turvallisuuskulttuurissa.

– Ensinnäkin itsestään sammuvat savukkeet tulivat pakollisiksi vuonna 2010. Toiseksi pelastusalan toimijat ovat tehneet paloturvallisuuden parantamiseksi määrätietoista yhteistyötä. Paloturvallisuuskampanjat ovat kehittyneet, ja sosiaalinen media on otettu turvallisuusviestinnässä esimerkillisesti käyttöön. Tulevaisuus näyttää, onko yhteinen turvallisuustyö alkanut vihdoin tuottaa tulosta, Jari Pouta toteaa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti