Urakoitsijan takuuvastuu – Tilaajan opas

Kuvan lähde: Kiinteistöalan Kustannus Oy

Urakoitsija vastaa siitä, että urakan lopputulos täyttää urakkasopimuksessa määritellyt vaatimukset. Jos urakkakohteessa havaitaan töiden valmistumisen jälkeen virhe, tällöin vedotaan tyyppisesti urakoitsijan takuuvastuuseen. Siitä määrätään Rakennusurakan yleisissä sopimusehdoissa (YSE 1998).

Urakoitsijan takuuvastuu – Tilaajan opas -uutuuskirja selvittää yksityiskohtaisesti, mitä YSE 1998 -ehdoissa määrätään urakan takuuajasta ja urakoitsijan vastuusta. Kirjassa kerrotaan muun muassa miten takuuaika lasketaan, mitä toimenpiteitä takuu kattaa ja miten takuukorjauksista sovitaan tilaajan ja urakoitsijan kesken. Kirja opastaa myös virheiden reklamoinnissa ja kertoo, milloin urakoitsijalta voidaan vaatia vahingonkorvauksia.

Lisäksi kirjassa neuvotaan, miten tilaaja kannattaa menetellä erilaisissa ongelmatilanteissa – esimerkiksi silloin, jos urakoitsija kieltäytyy takuukorjauksista tai jos takuuaikana korjattu virhe uusiutuu.

Kirja sopii oppaaksi rakennus- tai korjausurakkaa tekevän taloyhtiön hallituksen jäsenille ja isännöitsijöille. Kirjassa avataan kiitettävän hyvin määräysten ja lakipykälien sisältöä, ja kirja auttaa siten taloyhtiötä pitämään puoliaan takuukorjausten suhteen. Kirjassa on mukana myös kätevät mallit reklamaation tekemiseen.

Kirjan on kirjoittanut asianajaja, DI Emma Niemistö. Sen on kustantanut Kiinteistöalan Kustannus Oy.

Lue lisää oppaasta ja tilaa!

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti