Uusi Helsinki? 11 avausta kaupungin mahdollisuuksiin

Millainen on Helsingin tulevaisuus, ja onko sille vaihtoehtoja? Tässä kirjassa eri alojen asiantuntijat kertovat rakastamastaan Helsingistä. Jokainen kirjoittaja on valinnut kaupungista jonkin osan, joka on herättänyt hänessä iloa, inhoa, surua tai intoa. Kirjassa katsotaan paitsi pääkaupungin menneisyyteen ja lähihistoriaan myös mietitään, millainen Helsinki voisi olla.

Voisiko tyhjillään olevia toimistotiloja muuntaa asunnoiksi? Onko täydennysrakentamisen pakko tarkoittaa metsien parturoimista? Mitä kaupunki voisi oppia asukkailtaan, jotka valtaavat taloja, perustavat kohtaamispaikkoja tai pelastavat arvorakennuksia talkoovoimin? Mikä Helsingissä on ainutlaatuista ulkomaalaisen silmin?

Esimerkkien taustalla olevia ilmiöitä, kuten väestönkasvua, kaupunkilais-aktivismia ja Helsingin rakennusperinnettä avataan asiantuntevien mutta yleistajuisten tekstien ohella havainnollisin kaavioin, luvuin ja faktoin. Kauniin kirjan valokuvat, kaavapiirrokset ja suunnitelmat kutsuvat katsomaan pääkaupunkia uusin silmin.

Uusi Helsinki? 11 avausta kaupungin mahdollisuuksiin -kirjan ovat kirjoittaneet Cindy Kohtala & Andrew Paterson, Harry Schulman & Pasi Mäenpää, Jonathan Glancey, Tarja Nurmi, Lieven Ameel, Tristan Hughes & Eeva Berglund, Ville Ylönen, Vesa Peipinen, Pia Ilonen, Hella Hernberg ja Juha Ilonen. Kirjan on kustantanut Kustannusosakeyhtiö Nemo.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti