Uusi keino saada vauhtia asunto-osakeyhtiöiden perusparannuksiin

Hallitus on tänään antanut valtion vuoden 2015 talousarvioon liittyvän lakiesityksen, jonka tavoitteena on parantaa rahoitusedellytyksiä asunto-osakeyhtiötalojen perusparannuksille. Avustus perustuu kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitasen viime kesänä asettaman remonttiryhmän toimenpide-esityksiin.

Lakiesityksellä parannettaisiin erityisesti lähiöiden asunto-osakeyhtiötalojen perusparannusten rahoitusedellytyksiä ja edistettäisiin pitkäjänteistä, suunnitelmallista kiinteistönpitoa. Valtio voisi myöntää täytetakauksen luottolaitoksen antamalle lainalle, joka käytetään asunto-osakeyhtiötalon perusparannukseen. Valtiontakauksen saaminen edellyttäisi, että lainansaajalla katsotaan olevan riittävät edellytykset lainan takaisinmaksamiseen.

Uusi takauslainainstrumentti laajentaisi valtion keinovalikoimaa auttaa asunto-osakeyhtiöitä tarpeellisissa perusparannuksissa. Tarkoitus on luoda pysyvä tukimuoto, joka korvaisi aiemmin käytetyn asunto-osakeyhtiötalojen perusparannusten korkotukilainoituksen.

Ministeri Pia Viitanen iloitsee uudesta tukimuodosta. “Rahoitus ja sen ehdot ovat usein pullonkaulana asunto-osakeyhtiöiden perusparantamisprojektien aloittamisessa. Valtiontakauksen avulla asunto-osakeyhtiöille avautuu mahdollisuus aloittaa tarpeelliset remontit, kun ne muuten voisivat lykkääntyä kauas tulevaisuuteen”, ministeri Viitanen toteaa.

Esityksen on määrä tulla voimaan vuoden 2015 alussa.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti