Uusi postilaki tuo muutoksia myös taloyhtiöille

Liikenne- ja viestintäministeriön ehdotus postilain uudistamiseksi toisi muutoksia taajamien taloyhtiöasukkaille. Uuden lain on tarkoitus astua voimaan ensi kesänä.

Muutoksia tulisi niin kirjelähetysten jakamiseen kuin jakotapaankin jos esitys toteutuu.

Kirjelähetykset jaettaisiin harvemmin

Tulevaisuudessa kirjelähetykset jaettaisiin viitenä arkipäivänä viikossa vain sellaisilla alueilla, jotka sijaitsevat taajama-alueiden ulkopuolella. Esityksen mukaan kirjelähetykset on jaettava vähintään kolmena arkipäivänä viikossa sellaisilla alueilla, joissa on sanomalehtien varhaisjakeluverkosto.

Kerrostaloasujille postit myös lokerikkoihin

Nykyään posti jaetaan kerrostaloyhtiöissä pääosin huoneistokohtaisiin postiluukkuihin ja muuhun kuin huoneistokohtaiseen luukkuun jakaminen on harvinaista. Tulevaisuudessa kirjelähetykset voitaisiin jakaa lisäksi kerrostalokohtaisiin lokerikkoihin. Esityksellä ei ole tarkoitus kieltää tai poistaa mahdollisuutta jakaa lähetyksiä huoneistokohtaisiin postiluukkuihin, vaan mahdollistaa lokerikkojen käyttö asunto-osakeyhtiön niin halutessa. Yhtiön hallitus voi päättää lokerikkojen asentamisesta ja niiden lukollisuudesta tai lukottomuudesta.

Uusia lokerikkoja asennetaan luultavasti vain osaan uusista rakennuksista sekä pieneen osaan vanhoista asunto-osakeyhtiöistä, arvioidaan lakiluonnoksessa.

Lähde: Kainuun Sanomat

 

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti