Uusi verkkokirjasto tuo varmuutta hallitustyöhön

Hallituksen verkkokirjasto

Hallituksen työ on taloyhtiössä äärimmäisen tärkeää. Hallitustyöskentely ei ole edes ole vaikeaa, jos ottaa perusasioista selvää ja pitää tietonsa ajan tasalla. Yksittäisiä asioita voi aina googlata, mutta luotettavaa ja ajantasaista tietoa löytyy myös kootusti.

– Tiedon ja osaamisen puute tekee hallitustyöstä helposti passiivista ja poukkoilevaa sekä altistaa huonoille päätöksille. Kun asioita opiskelee, saa lisää varmuutta ja pystyy paremmin esimerkiksi tekemään päätöksiä taloyhtiön korjauksista, seuraamaan taloudenpitoa ja johtamaan kokouksia tehokkaasti ja lain mukaisesti. Me Kiinteistömediassa tuotamme tätä tietoa taloyhtiöiden hallituksille niin painotuotteina kuin digitaalisesti, kertoo liiketoimintajohtaja Maria Kangasluoma Kiinteistömedia Oy:stä.

Taloyhtiön hallitusten tarpeisiin on lanseerattu nyt uusi Hallituksen verkkokirjasto. Kiinteistömedia Oy:n tuottama palvelu sisältää 14 verkkokirjaa, joista löytyy tietoa hallitustyön tueksi sekä taloyhtiön toiminnan ja korjausten suunnitteluun. Kirjaston kirjoja saa lukea rajattomasti kiinteällä vuosimaksulla – siis vastaavalla tavalla kuin monissa muissa striimauspalveluissa.

– Kirjastonomaiset verkkopalvelut ovat yhä suositumpia myös kirjojen kuluttamisessa. Hallituksen verkkokirjastossa saa yhdellä maksulla luettavakseen koko valikoiman, ilman että mitään olennaista jää väliin. Ennalta mietitty kirjavalikoima toimii hallituksen jäsenen kompaktina, ajantasaisena tietolähteenä, ja tiedon etsiminen verkkokirjoista on helppoa, kertoo Kangasluoma.

Hallituksen verkkokirjastosta löytyvät Kiinteistömedia Oy:n suosituimmat taloyhtiön hallituksen oppaat, muun muassa Hallituksen tehtävät ja vastuut (Hupli), Taloyhtiön hallituksen ABC (Ruutu & Kemppainen), Taloyhtiön kokousopas (Kuhanen & Furuhjelm) ja Kylpyhuoneiden kunnossapito taloyhtiössä (Peltokorpi & Päivärinne). Kustantaja lupaa uusien painosten päivittyvän kirjastoon automaattisesti.

–  Kaikki Kiinteistömedian kirjat ovat alan parhaiden asiantuntijoiden kirjoittamia, helppolukuisia ja käytännönläheisiä. Niiden avulla hallituksessa selviää tilanteesta kuin tilanteesta, Kangasluoma lupaa.

Hallituksen verkkokirjaston rinnalla julkaistiin myös Osakkaan verkkokirjasto, johon on koottu taloyhtiön osakkaiden ja asukkaiden tarvitsemat oppaat verkkokirjoina. Kun Osakkaan verkkokirjasto hankitaan esimerkiksi taloyhtiösivuille, sieltä pystyy etsimään vastauksia mm. oman asunnon remontointiin, asumiseen ja taloyhtiön päätöksentekoon liittyviin kysymyksiin. Näin joka asiaa ei tarvitse erikseen kysellä isännöitsijältä tai hallitukselta.

– Taloyhtiöiden ja hallitusten kirjastot kaatuvat usein siihen, ettei kirjoille ole paikkaa, kirjat pikkuhiljaa unohtuvat lainaajilleen tai ettei kukaan päivitä kirjastoa. Verkkokirjasto on ratkaisu tähän ongelmaan: kirjasto voidaan sijoittaa taloyhtiösivuille, josta voi käydä hakemassa tietoa milloin ja miten usein tahansa. Kirjat eivät katoa minnekään, ja kirjasto pysyy aina ajan tasalla ja hyvässä järjestyksessä, Kangasluoma toteaa.

 

Lisätietoa Hallituksen verkkokirjastosta löytyy täältä ja Osakkaan verkkokirjastosta täältä.

Kiinteistömedia Oy on myös Suomen Kiinteistölehden kustantaja.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti