Valtakunnallinen 112-päivä muistuttaa turvallisuudesta

12-päivän suojelija sisäministeri Päivi Räsänen haluaa herättää suomalaisia pohtimaan arkipäivän turvallisuuttaan.

– Ennalta ehkäisy on paras keino parantaa turvallisuutta. Heijastin saisi heilua jokaisella ja palovaroittimen toimivuus kannattaa testata säännöllisesti. Jokainen löytää keinoja, joilla omaa ja läheisten turvallisuutta voi parantaa, Räsänen toteaa.

Ministeri Räsänen kehottaa kaikkia hankkimaan tietoja ja taitoja arkipäivän turvallisuuteen.
– Vaikkapa 112-päivän tilaisuuksissa.

112-päivän yhteydessä valtakunnalliset turvallisuustoimijat julkaisevat tutkimustuloksen suomalaisten peloista ja turvallisuuskäyttäytymisestä. Kyselytutkimuksen mukaan suuri osa suomalaisista (77 %) kokee turvallisuutensa pysyneen ennallaan viimeisen vuoden aikana.

112-päivä on valtakunnallinen hätänumeropäivä, jolloin puhutaan arjen turvallisuudesta ja siitä, miten jokainen voi osaltaan huolehtia turvallisuudesta. 112-päivä muistuttaa tietysti myös hätänumerosta 112 ja siitä, että tämä numero toimii kaikissa EU-maissa. Suomessa teemapäivää on vietetty vuodesta 1997. 112-päivänä ja viikolla 7 järjestetään useita turvallisuuteen liittyviä tapahtumia ympäri Suomea. Alueelliset tapahtumat on ilmoitettu 112-päivän nettisivuilla. Hätänumeropäivän suojelijoita ovat sisäministeri Päivi Räsänen sekä sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty.

Päivää vietetään koko Euroopan unionin alueella. Euroopan komissio yhdessä Euroopan parlamentin ja neuvoston kanssa on julistanut helmikuun 11. päivän Euroopan 112-päiväksi. Suomessa 112-päivää ovat järjestämässä turvallisuustoimijat yhdessä. Järjestäjiä ovat sisäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Hätäkeskuslaitos, poliisi, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, opetushallitus, Rajavartiolaitos sekä pelastuslaitokset.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti