Valtiolle rakennettu

Kuvan lähde: Museovirasto

Valtion kiinteistöpolitiikka on muuttunut 2000-luvulla: haasteita valtion omistamien kiinteistöjen korjaamiselle, ylläpidolle ja hoidolle tuottavat omistusten keskittäminen ja yhtiöittäminen, omistuksista luopuminen sekä vaatimukset tilatehokkuudesta ja kiinteistönpidon tuottavuudesta.

Valtiolle rakennettu -kirja esittelee kattavasti valtion kiinteistöhallintoa sekä kiinteistöjen hoito- ja korjausperiaatteita nykypäivänä. Kirjassa tutustutaan muun muassa valtion rakennuksissa noudatettaviin kiinteistönhoidon periaatteisiin, tilojen muuttuviin käyttötarpeisiin sekä korjausrakentamisen haasteisiin. Oman huomionsa saavat myös arvokiinteistöt, kulttuuriperintökohteet sekä liikenneympäristö.

Kirja heijastaa valtion nykyistä kiinteistöpolitiikkaa ja toimintatapoja omistamiensa kiinteistöjen suhteen. Kirjassa nostetaan mukavasti esille ajankohtaisia teemoja, kuten sisäilma-asioita, rakennusperinnön vaalimista ja nykyaikaisen talotekniikan sovittamismahdollisuuksia. Kirja on siten mielenkiintoinen lukupaketti valtion monipuolisesta kiinteistövarannosta kiinnostuneille lukijoille.

Kirja koostuu 34 artikkelista. Sitä ovat olleet Museoviraston ohella toteuttamassa useat valtion kiinteistöjä hoitavat ja ylläpitävät tahot. Kirjan ovat toimittaneet Aino Laine ja Olli Hakli. Kustantaja on Museovirasto.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti