Vantaa kiinnostaa asuntosijoittajia – kehitys jatkuu myönteisenä

Vantaan viime vuosien kehitys osana pääkaupunkiseudun metropolialuetta jatkuu edelleen myönteisenä. Tämä kehitys on kiinnittänyt myös asuntosijoittajien huomiota entisestään. Suomen Vuokranantajien vuokranantajakabinetissa Vantaalla 16.5.2016 keskusteltiin kaupunkikehityksestä ja asumisen tulevaisuuden näkymistä. Tilaisuus oli jatkoa huhtikuussa pidettyyn tilaisuuteen, jossa Vantaan kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine kertoi asuntotuotannon ja Vantaan eri alueiden kehitysnäkymistä sekä yhdyskuntarakenteen kehittymisestä.

-Vantaa on hyvin päämäärätietoisesti ja menestyksekkäästi edistänyt strategiansa mukaisia hankkeita. Keskusten kehittäminen, uudet liikenneyhteydet, Aviapoliksen kehitysnäkymät ja Myyrmäen sekä Tikkurilan uudis- ja täydennysrakentamishankkeet antavat Vantaasta dynaamisen ja tulevaisuuteen positiivisesti katsovan vaikutelman, toteaa Suomen Vuokranantajien Vantaan paikallisasiamies Katja Pesonen. On tärkeää, että kaupunki on elinvoimainen, jotta taataan alueen kasvu ja menestys. Kehittäminen ja elinvoimatekijöiden varmistaminen on pidettävä kaupunkikehityksen näkökulmasta keskeisessä roolissa, vaikka taloudellinen tilanne palvelurakenteen osalta on tiukka Vantaallakin, Pesonen tietää.

Suomen Vuokranantajien paikallisasiamiesten mukaan Vantaa on asumisen ja asuntosijoittamisen näkökulmasta vielä monien mahdollisuuksien edessä. Piilevää kasvupotentiaalia löytyy erittäin paljon. Uudet alueet kehittyessään kasvavat merkittävään rooliin maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) ratkaisujen kehittyessä.

-Erityisesti Kehärata on tuonut mahdollisuuksia maankäytön tehostamiselle ja uusien asuinalueiden syntymiselle. Vantaa kiinnostaa asuinpaikkana ja kaupungistumisen jatkuessa Vantaa on entistä vetovoimaisempi, näkee Suomen Vuokranantajien toinen Vantaan paikallisasiamies Matti Koivumäki. On tärkeä muistaa, että kaupunkipolitiikkaa ja asuntopolitiikkaa ei voi erottaa toisistaan. Aviapoliksen alue tuo uudenlaisen, kiinnostavan näkökulman yritys- ja asukaskeskittymän yhdistelmästä, jolla on metropolialueella ja liikenteellisesti keskeisessä paikassa selkeä tilaus, Koivumäki jatkaa.

Suomen Vuokranantajien keskustelutilaisuudessa Sokos Hotel Vantaassa alustajina olivat kansanedustaja, Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman sekä Vantaan kaupungin elinkeinojohtaja Jose Valanta.

Vuokranantajakabinetit ovat Suomen Vuokranantajat ry:n paikallisasiamiesten järjestämiä maksuttomia keskustelutilaisuuksia yhdistyksen jäsenille.

-Vantaalla on aktiivista vuokranantajien toimintaa ja tilaisuudet mahdollistavat keskustelufoorumin vuokraustoiminnalle sekä asuntopolitiikalle. Kabineteissa pääset myös tapaamaan toisia vuokranantajia ja vaihtamaan ajatuksia vuokrauksen onnistumisista ja haasteista, toteavat paikallisasiamiehet Koivumäki ja Pesonen.

Suomen Vuokranantajat ry. on valtakunnallinen vuokranantajien etujärjestö, joka edistää vuokranantajien asiaa ja tarjoaa Suomen parasta asiantuntijatietoa vuokrauksesta ja asuntosijoittamisesta. Suomen Vuokranantajien jäsenet omistavat keskimäärin yhdestä kahteen sijoitusasuntoa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti